Uusaastaööl kärgatab Tartus taevasse 4000 ilutulestikupommi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: Kristjan Teedema

Tartu tänavune aastavahetuse ilutulestik kestab kuus minutit ning selle aja jooksul lastakse taevasse ligi 4000 efektset ilutulestikupommi.

Seekordse uusaastaöö tulestiku korraldab Hansa Ilutulestikud OÜ. Firma juhataja Kalle Tüür pakkus, et Tartus korraldab tema firma tulevärki juba viiendat korda. Peale Tartu teeb Hansa Ilutulestikud tänavu ilutuld ka Tallinnas

Tüüri sõnul tuuakse Tartusse väga hea ilutulestik, aga selle efektsus sõltub väga palju ilmast. «Kui on halb ilm või peaks vihma sadama, siis ei ole seda kellelgi hea vaadata,» lausus Tüür. «Kõige rohkem võib üritust segada udu ja tuul. Kui on tormine ilm, siis see segab väga palju.»

Tõusvas joones

Tartu ilutulestik on üles ehitatud traditsiooniliselt tõusvas joones ning koosneb kaheksast kuni kümnest osast. Raketid lastakse taevasse 30–160 meetri kõrgusele.

«Alustame väiksematest ning tulevärgi lõpetab traditsiooniliselt kuldvihm. Kohale tasub ikkagi tulla, sest pauk tuleb vägev,» ütles Tüür ning lubas tänavu näidata tartlastele ka mõnda täiesti uut efekti.

Tavakohaselt lastakse ilutulestik taevasse Atlantise ja Võidu silla vaheliselt haljasalalt ja kõige parem on seda vaadata Vabaduse puiesteelt, Raekoja platsi jõepoolsest servast või Vanemuise mäelt. Ilutulestik läheb linnale maksma 3600 eurot.

Seoses uusaastaöö ilutulestikuga suletakse 31. detsembri õhtul kell 23.30 kaheks ja pooleks tunniks liikluseks Vabaduse puiestee Raekoja platsi ja Uueturu tänava vahel. Ümber saab sõita Narva mnt või Riia tänava kaudu.

Pakutakse eriprogramme

Aastavahetusel pakuvad mitmed Tartu meelelahutusasutused eriprogrammi. Näiteks Dorpati konverentsikeskuse aastavahetusprogramm kannab pealkirja «Hittide paraad». Õhtut juhib Onu Bella ning peaesineja on James Werts World Project.

Dorpati hotelli turundusjuhi Reet Kalamehe sõnul maksab peole sissepääs 95 eurot ning selle eest pakutakse peale programmi ka rikkalikku toidulauda.

«Meil on soojad ja külmad söögid ning magustoidud. Jookidest tervitusjook ja kahe peale pudel majaveini. Peale selle veel aastavahetuse vahuvein ning kook ja konjak,» rääkis Kalamees. Uksed avatakse kell kaheksa ja pidu kestab kaheni öösel.

Linna suurim ööklubi Atlantis avab uksed tund enne südaööd. Atlantise tegevjuht Sandra Koger ütles, et seekordne pidu on muinasjututeemaline ning kannab pealkirja Once Upon A Time.

«Meil on kolm DJ-d ja tantsutrupp, kes jagab ka tervitusjooke,» sõnas Koger. Klubisse sissepääs on seitse eurot ning Atlantisesse mahub umbes 1500 inimest. Pidu kestab viieni hommikul.

Eriprogramm on ka ööklubis Illusion. Klubi juhataja Erlend Aav ütles, et uusaastaööl mängivad klubis muusikat Power Hit Radio saatejuhid.

«Meil on avatud kaks saali. Raadiodiskorid teevad kogu aastast ülevaate ja ülemises saalis on retropidu,» sõnas Aav. Uksed avatakse kell 23 ja pilet maksab kaheksa eurot. Pidu kestab kauem kui tavapäraselt.

31. detsembril sõidavad bussid tööpäevase graafiku alusel. Aastavahetuse ööl on käigus aga ööbussid, mis sõidavad liinidel nr 1 ja 4. Bussid väljuvad kesklinnast 30-minutilise intervalliga ajavahemikul kell 0.30 kuni 2.30. Esimesel jaanuaril alustavad bussid liiklemist kella 10 ja 11 vahel. Ööliinide bussid nr 21 ja 22 teenindavad linlasi hommikuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles