Nägemispuue ei sega muusikaõpinguid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaver.
Klaver. Foto: Margus Ansu

Muusikalist algharidust on võimalik omandada ka viletsa nägemise või pimeduse kiuste, tõestasid ühiskontserdil Tartus ja Tallinnas muusikat õppivad vaegnägijaist muusikaõpilased.

Läinud nädalal andsid Tallinna vanalinna hariduskolleegiumis (VHK) tunniajalise mitmekesise kavaga kontserdi Tartu II muusikakooli ja VHK muusikakooli vaegnägevad muusikaõpilased, teatas Tartu II muusikakooli õpetaja Tiiu Ernits.

Kontserdil kõlasid heliteoseid renessansist 20. sajandi prantsuse ja soome popmuusikani. Austusavaldusena pimedale muusikule lõpetas kontserdi USA ühe armastatuima helilooja ja laulja, pimedana sündinud Stevie Wonderi muusikapala. Järgnes õpilaste ja õpetajate vestlusring, mille jooksul vahetati kogemusi, arutati probleeme ja kavandati edasist koostööd.

Kontserdi ladusale sujumisele aitasid kaasa nii muusikakooli kui ka Tartu Emajõe kooli juhtkond, Emajõe koolis omandavad lapsed põhiharidust. «Kontsert oli märgilise tähendusega,» märkis Tiiu Ernits. «See näitas, et muusikalist algharidust on Eestis võimalik omandada ka vaegnägijatel, ja see annab neile võrdse võimaluse teiste seas.»

Tartu II muusikakoolis on vaegnägijatele jagatud muusikaharidust juba aastaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles