Heljo Pikhof: võime juhtida kõiki valdkondi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof.
Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof. Foto: Valimised

Sotsiaaldemokraadid saavad Tartu uues linnavalitsuses kaks abilinnapea kohta, valmis ollakse end näitama igal alal.

«Võiksime juhtida iga valdkonda, ka sellist, mida meilt ei oodata, ning sellepärast ei taha ma praegu midagi kindlat välja käia,» kinnitas sotsiaaldemokraatide Tartu piirkonna juht Heljo Pikhof eile enne Tartu uue koalitsioonilepingu sõlmimist.

Ka tulevaste abilinnapeade nimesid polnud ta nõus avalikustama. «Meeskonna moodustab linnapea ja me pole neid asju veel läbi rääkinud,» selgitas ta.

Järgmised neli aastat on Tartu juhtimine Heljo Pikhofi sõnul avatum ja kaasatakse linlasi enam. «Palju rohkem tähelepanu hakkame pöörama lastele ja peredele, see oli meie pakett lepingusse,» lisas ta.

Kas see võib tähendada, et tuleval sügisel pikka lasteaiajärjekorda enam pole? «Tahame koostöös erasektoriga juurde teha lastehoiukohti,» kostis Heljo Pikhof. «Linna on vaja mänguväljakuid, just ühistute juurde, ning on tarvis õlg alla panna laste huviharidusele.»

Järgmisel aastal makstakse Tartus sotsiaaldemokraatide kava järgi 50 eurot toetust igale 1. klassi minevale lapsele. Aasta hiljem peaksid sama suurt toetust saama ka kõik 2. ja 3. klassi õpilased.

Kuid laste ja perede eest väljas sotsiaaldemokraadid pole partneritele, Reformierakonnale ja Keskerakonnale, peale pressinud, et vähemalt lapsed saaksid Tartus sõita bussiga tasuta trenni, huvikooli või ümberkorraldatud koolivõrgu pärast linna teise otsa gümnaasiumi. «Oleme arutanud, et kõigepealt on vaja korda teha liinivõrk ja bussigraafikud,» ütles Heljo Pikhof.

Küll aga saavutasid sotsiaaldemokraadid selle, et eile allkirjastatud koalitsioonilepingu järgi korraldab Tartu linnavalitsus hanke, et leida firma, mis on valmis majaomanike asemel linnale kuuluvaid kõnniteid hooldama-puhastama. Seni on majaomanikul kohustus tasuta hooldada linna kõnniteed, edaspidi saab ta aga valida, kas liigutada luuda ja labidat ise vanaviisi tasuta edasi või osta teenus linnavalitsuse väljavalitud puhastusfirmalt. Kas asjal on jumet või ei, otsustab hind, mida praegu ei oska keegi öelda. «Hind peab olema mõistlik,» kinnitas Heljo Pikhof. Mis on mõistlik hind, jäi selgusetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles