Tartu kesklinna tabas elektrikatkestus

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suurem osa Tartu kesklinnast jäi täna hommikul kõrgepingeliini rikke tõttu elektrita, vool loodetakse kõigil klientidel taastada kella 12ks.


Rike tabas kõrgepingeliini kella 5.30 ajal, elektrita oli esialgu üle 4300 kliendi, teatas Kuku raadio. Voolu pole 7. alajaamas.

Kella 7.30 paiku oli õnnestunud osa varustust juba taastada. Kella 9.50 paiku oli elektrita veel umbes 700 klienti.

Eesti Energiast öeldi Kuku raadiole, et elektriühendus loodetakse taastada kella 12ks, alguses loodeti elektriühendus taastada kella 9ks.

Elektrikatkestuse tõttu ei saa eetrisse minna ka Tartu Kuku raadio saated ega Elmari raadio programm.

Voolutõuke tõttu oli hädas ka Tartu Ülikooli Kliinikum. Oma veebilehel edastas kliinikum, et kella 8.30 ja 9.30 vahel esines olulisi tõrkeid kliinikumi tehnovõrkudes ja arvutisüsteemides. Ligi tunniks ajaks jäi täielikult elektrita kõrvakliiniku ja silmakliiniku hoone Kuperjanovi tänaval. Ühegi patsiendi elu ega tervis ohtu ei sattunud.

Elektroonilise haigusloo halvatuse tõttu ei olnud aga võimalik kinni pidada kokkulepitud ambulatoorsete vastuvõttude graafikust, kuid ükski ettenähtud vastuvõtt ära ei jäänud. Kokkuleppel Europarkiga ei rakendata täna Maarjamõisa väljal ka parkimistrahve.

Praeguseks on elektrivarustus Kuperjanovi tänava hoones taastunud ning olulisemad tehnosüsteemide rikked kõrvaldatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles