Veeseisu Emajões näitab tulevikus elektrooniline tabloo

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus tabloo kerkib vana mõõtejaama kohale Tartu kesklinna Atlantise vastaskaldale. Praegu töös olev jaam mõõtis täna varahommikul jõe veetasemeks 326 sentimeetrit üle mõõdulati nullpunkti.
Uus tabloo kerkib vana mõõtejaama kohale Tartu kesklinna Atlantise vastaskaldale. Praegu töös olev jaam mõõtis täna varahommikul jõe veetasemeks 326 sentimeetrit üle mõõdulati nullpunkti. Foto: Margus Ansu

Eeldatavalt oktoobri lõpus peaks Tartu kesklinnas valmima Emajõe veetaseme kõrgust näitav sammas, kust saaks informatsiooni ka jõe veetemperatuuri ja õhutemperatuuri kohta. Ühtlasi uueneb jõe veetaset mõõtev automaatika.


Linnavalitsus otsustas sõlmida koostöölepingu Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudiga (EMHI) hüdroloogilise automaatjaama ja veemõõdutorni paigaldamiseks Emajõe kaldapealsele Tartu kesklinnas.



Vastavalt lepingule rajab EMHI praeguse veemõõdu punkti kohale Poe tänava otsas automaatjaama ning linnarahvale mõeldud seitsme meetri kõrgune kolme tahulise LED-lampidega samba, mis hakkab visuaalselt näitama Emajõe veetaseme kõrgust. Veetaseme kõrgust saab samba pealt näha ka numbriliselt ning lisaks saab sambalt teada õhu- ja veetemperatuuri. rääkis Tartu linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pool.



Samba projekteerimise ja ehitamisega seotud kulud katab EMHI. Linna ülesandeks jääb tagada rajatisele elektriühendus, mille rajamine läheb hinnanguliselt maksma 30 000 krooni.



Lisaks lubab linn kasutada anduri paigaldamiseks linna tänavavalgustusposti ning tagab objekti hoolduse ja valve, millele kulub lisaks umbes 15 000 krooni aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles