Emajõe veetaseme tõus peatus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavatult kõrget veeseisu saab Emajõe ääres uudistamas käia veel umbes nädala, märkis hüdroloog Ene Randpuu.
Tavatult kõrget veeseisu saab Emajõe ääres uudistamas käia veel umbes nädala, märkis hüdroloog Ene Randpuu. Foto: Margus Ansu

Veetase Emajões oli täna hommikul täpselt sama, mis eile - 330 sentimeetrit üle Tartu mõõdulati kokkuleppelise nullpunkti. Tõenäoliselt vesi enam kõrgemale ei kerki, kuid jääb samale tasemele püsima pea nädalaks.


Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi mõõtejaam näitas täna hommikul Emajões pea olematut veetaseme tõusu - 0,3 sentimeetrit. Veetaseme näit on 330,3 sentimeetrit mõõdulati nulltasemest kõrgemal.



«Looduse käike on küll raske ette aimata, kuid näib, et nüüdseks on veetaseme tõus pidurdunud. Sellele tasemele, kõikudest sentimeetri haaval siia-sinna, jääb ta ilmselt nädalapäevadeks,» rääkis EMHI hüdroloog Ene Randpuu täna hommikul linnavalitsuse esindajatele. Hüdroloogi sõnul ei peaks veetaset oluliselt kergitama ka sademed, kui just paduvihma ei tule.



Seni, kuni vesi püsib kõrgel, püsivad siiski ka ohud, tõdes Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. «Kaldkindlustused on pehmenenud, mistõttu võivad variseda ja veele vaba pääsu avada.»



Supilinna tiigist vee ümberpumpamise vajaduse otsustavad linna esindajad koos päästekeskusega nüüd igal päeval eraldi.



Endiselt on liikluseks on suletud hulk Tartu tänavaid. Mootorsõidukitele on keelatud sõita Oa tänaval Meloni ja vabaujula vahelisel lõigul, Liiva tänaval Ujula ja Emajõe vahelisel lõigul, Salutähe tänaval Varsa-Hipodroomi lõigul, Ranna puiesteel ja Ihaste teel Ihaste põiktänava ja Salutähe vahelisel lõigul.



Suletud on ka Ihaste põiktänava üks sõidusuund. Lisaks on Emajõel keelatud mootoriga veesõidukite liiklemine ja seda seni, kuni veetase Emajões langeb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles