Emajõeäärsed paplid sattusid vajumisohtu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supilinnas, Emajõe kallasraja papliallee puud hakkavad jõkke vajuma. Sestap otsustas linnavalitsus kriitilisemad puud naabertüvede külge kinni siduda.
Supilinnas, Emajõe kallasraja papliallee puud hakkavad jõkke vajuma. Sestap otsustas linnavalitsus kriitilisemad puud naabertüvede külge kinni siduda. Foto: Margus Ansu

Täna hommikupoolikul kinnitasid osaühingu Tormolen töötajad Emajõe ääres kaks paplipuud trossidega kolmanda külge. Vesi on jõe kaldakindlustuse läbi leotanud ning puud hakkasid vajuma.


Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak märkis, et kui kaks suurt paplit pehmeks muutunud kaldapealselt vette prantsatavad, tõmbavad nad juurtega kaasa ka osa kaldakindlustusest.



«Selle vältimiseks on kaks võimalust - puud maha saagida või need kuidagi kinnitada,» selgitas Haak. Esialgu langetati otsus kinnitamise kasuks.



Jõekaldal puude päästmist korraldanud OÜ Tormolen juht Valdek Tagel märkis, et kallas kahe kindlustatud puu juurte all on väga pehme. «Õnneks ei ole puud lehes, vastasel juhul oleksid tüved raskuse all juba vette vajunud,» hindas ta olukorda.



Kas kinnitamist vajab veel mõni puu, näitab aeg. Esialgi paistab, et teiste jõe poole kaldu olevate puude juurtealune on tugev.



Tagel lisas, et kohe, kui vesi alaneb, tuleks asuda kaldaid üle kindlustama. Jõgi leotab praegu puude juurte alust pinnast ning uhub seda ära. Nii võivad puud ohtlikuks muutuda ka tulevikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles