Tammekale terendab karika poolfinaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kristal
Marko Kristal Foto: Margus Ansu

Täna õhtul selgub, kas JK Tammeka tõuseb tänavu Eesti karikavõistluste poolfinaali. Annelinna kunstmurul võõrustajate vastu astuv esiliiga klubi Valga FC Warrior peaks olema tartlastele jõukohane vastane.


«Kuna vastane on eeldatavalt nõrgem, on enne mängu meeleolud positiivsed ja läheme võitma,» lubas Tammeka peatreener Marko Kristal.

Valgalaste vaimu võib pärssida ka viimasel ajal kestnud segadus treeneritega. Piirilinna meeskonna treeneripingil istujad on pidevalt vahetunud. Olude sunnil on Zaur Tšiliga-rašvili kohta pidanud viimastes mängudes täitma nii Flora noortetreener Rain Nappir kui ka Flora tegevjuht Ljubov Lo-bõševa.

«Treenerite probleem on rohkem nende mure,» sõnas Kristal. «Me ei tohi Warriori alahinnata, aga kui poisid mängivad omal tasemel, peaksime poolfinaali jõudma.»

Lisaks sellele, et Tammeka on tänases kohtumises tasemelt tugevam tegija, on neil kaasa võtta hea emotsioon viimasest meistriliiga mängust, kus Viljandi Tulevik alistati koguni 3:0.

«Alati on võidu pealt hea minna järgmisele mängule, aga kindlasti ei tohi minna mütsiga lööma,» toonitas peatreener.

Rõõm on tõdeda, et sel hooajal on Tammekast saanud üks Eesti skoorivamaid jalgpallimeeskondi.

Seni meistriliigas löödud 15 väravaga jäädakse maha vaid Levadiast (19 väravat). Tartlastega sama hulga palle on vastase väravasse tagunud Sillamäe Kalev. Idavirulased on Tammekast eespool tänu sellele, et oma puur on suudetud puhtamana hoida. Sillamäe on endale lüüa lasknud seitse väravat Tammeka 13 vastu.

«Oleme sellega tegelenud ja kaks viimast mängu oleme suutnud seljataguse nullis hoida,» tõdes Kristal. «On positiivne, et poisid suudavad momente luua ja väravaid lüüa. Löödud väravad on need, mis võidu toovad, aga kaitse peab samuti kindel olema. Sellega on veel tööd vaja teha.»

Jalgpallikarika veerandfinaalid
13. aprillil
• Tallinna FC Flora – Nõmme JK Kalju
14. aprillil
• JK Sillamäe Kalev – Tallinna FC Levadia
• Kohtla-Järve FC Lootus – Türi Ganvix JK
• Tartu JK Tammeka – Valga FC Warrior (kell 18.45 Annelinna kunstmurustaadionil)
Meistriliiga seis
  1. Tallinna FC Levadia (17 punkti)
  2. Narva JK Trans (15)
  3. Tallinna FC Flora (15)
  4. JK Sillamäe Kalev (14)
  5. JK Tammeka (12)
  6. Nõmme JK Kalju (11)
  7. Viljandi JK Tulevik (6)
  8. FC Kuressaare (4)
  9. Paide Linnameeskond (4)
10. Kohtla-Järve FC Lootus (3)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles