Tartu koondab Emajõe vastu jõudusid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene tänav, mille Tartu linnavalitsus mulluse suurveega liikluseks sulges, oli Vana-Ihastes Emajõe ääres kulgev Ranna puiestee.
Esimene tänav, mille Tartu linnavalitsus mulluse suurveega liikluseks sulges, oli Vana-Ihastes Emajõe ääres kulgev Ranna puiestee. Foto: Sille Annuk

Reedel kogunes Tartu linna kriisikomisjon, et arutada linnavalitsuse ja erinevate ametkondade valmisolekut Emajõe veetaseme edasiseks tõusuks.


Ülevaate oma asutuste valmisolekust andsid Tartu linnavalitsus, Lõuna-Eesti päästekeskus, Tartu veevärk, politsei, kaitseliit ja kiirabi, teatas linnavalitsuse pressiesindaja.



«Kõik koostööpartnerid on olukorraga kursis, tegutsevad aktiivselt ja jälgivad edasisi arenguid. Tänasel koosolekul saime ülevaate partnerite võimekusest ja varustustusest, juhuks kui edasine Emajõe veetõus peaks tekitama suuremaid probleeme. Seni on kõik osapooled tegutsenud asjatundlikult ja operatiivselt,» sõnas kohtumisel linnapea ja kriisikomisjoni esimees Urmas Kruuse.



«Meteoroloogid on ennustanud veetõusu kuni pühapäevani. Kui varem tõusis see 10 cm ööpäevas, siis tänaseks oli tõus poole väiksem - 5 cm, mis on


ehk märk tõusu raugemisest. Kokku prognoositakse Emajõe tõusu lähipäevil veel 10 cm võrra,» rääkis linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.



Mitmed aiad madalamates kohtades on üle ujutatud, kuid vesi inimeste eluruumidesse veel tunginud ei ole. «Kui see peaks juhtuma ja inimesed hätta jäävad, on linnal majutusvõimalused nende tarvis olemas,» lisas Haak.



Nädala jooksul on linn koostöös päästekeskuse ja kaitseliiduga sulgenud liivakottidega Supilinna truubi, tugevdanud killustikuga teid Vana-Ihastes olevatel üleujutusaladel. Tartu veevärk on likvideerinud liigveest põhjustatud probleeme.



Linn on üleujutatud teelõikudele paigaldanud täiendavaid liiklusmärke, liikluseks suleti Ranna puiestee ja liiklust kitsendati Ihaste teel. «Ihaste tee on poolenisti vee all, kuid hetkel ei ole veel seda põhjust liikluseks sulgeda,» märkis Haak.



Täna täidetakse täiendavalt veel 150 liivakotti, millega vajadusel tõkestada veevoolu truupidest ja restkaevudest.



Kui üleujutuse tõttu on tekkinud elu või tervist ohustav olukord, siis tuleks helistada hädaabi numbril 112.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles