Balti liiga play-off'i eel arvavad eksperdid: Andres Sõber

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvase treener Andres Sõber.
Rakvere Tarvase treener Andres Sõber. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

24. märtsil alustab TÜ/Rock Balti liiga veerandfinaali Leedu tugevuselt kolmanda meeskonna Šiauliai vastu. Põhiturniiril jäädi omavahelistes mängudes viiki. 24. märtsil Leedus, laupäeval Tartus ja vajadusel teisipäeval uuesti Šiauliais selgub, kes neist kahest pääseb tänavu Balti liiga final four'i. Millised on Rocki šansid kiire ja hea visketabavusega Šiauliai vastu?

Andres Sõber, Rakvere Tarva peatreener:

Šiauliai on ebamugav, eriti nende enda kodus, kus on oma paar-kolm tuhat fänni ka neid toetamas, siis on nad kõvas hoos.

Nad mängivad natuke teistsugust kossu. Rocki poisid väga agressiivset ja ühekordset mängu ei mängi, nad armastavad palli vähe kauem ja rohkem liigutada kui leedukad. Aga seda tõenäoliselt peabki tegema. Vähemalt kodumängus.

Alati on šanss olemas. Šiauliai ei ole selline meeskond, kellele õnnestunud mängu korral ei saaks ära teha. Ega variante palju pole. Kui nad kodus mängivad, on nad väga agressiivsed - nad tuleb võtta vigadega maha. Nende vastu tuleb eriti agressiivne olla. Neid ei tohi poolelt väljakult hakata võtma, siis nad lammutavad kohe meie kaitse laiali.

Agressiivselt algul mehed vigadega maha, et nad ei saaks esimesi korve kergelt kätte. Ega nemad küsi. Seal paneb iga vend, nii kui vabaks jääb, kohe peale. Ja kodus eriti.

Küll Indrek ja Gert (Visnapuu ja Kullamäe - toim) mõtlevad samamoodi, et eelkõige tuleb pidurdada leedukate hirmsat tormi alguses. Kui sellega saadakse hakkama, on väike edu või eelis juba käes. Edasi saab hakata täiesti võrdselt pusima. Aga kui lastakse leedukad alguses minema, siis võib see rong olla juba 5-7 minutiga läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles