Mehed pidasid tuisuga sammu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel oli väljas 44 lumetõrjemasinat ja kolm koppa. Oli sahku, puistureid ja sahkpuistureid. Pildil on eile Näituse tänaval töötanud sahkpuisturauto.
Nädalavahetusel oli väljas 44 lumetõrjemasinat ja kolm koppa. Oli sahku, puistureid ja sahkpuistureid. Pildil on eile Näituse tänaval töötanud sahkpuisturauto. Foto: Sille Annuk

«Tehnika on vastu pidanud ja teed on sõidetavad,» raporteeris Tartu linnamajanduse osakonna pea Rein Haak eile pärastlõunal hasartselt.



Haak märkis, et ilm oli eelmisel ööl küll tuisune ja töötegemine väga tõsine, aga õnneks oli lumesadude vahel pause. «Midagi erakordset ei juhtunud,» sõnas ta. «Ja mehed on seni vastu pidanud.»



Haak lisas, et lumetõrje järelhooldust tuleb teha nädala algulgi – ristmikke ristipidi laiemaks lükata ning lund siin ja seal ümber paigutada. 



Üks öö


Ülenurmel asuva Tartu lennujaama meteoroloog Irina Starovoitova teatas eile, et ööl vastu pühapäeva sadas maha 60 protsenti veebruari kolmanda dekaadi normist: «Norm on 6 mm, maha tuli aga 3,6 mm lund. Seda on ühe öö kohta väga palju.»



Tänane sadu on Starovoitova sõnul nõrk ja kestab pool päeva. Aga homme õhtupoolikul hakkab jälle sadama ning siis tõuseb ka temperatuur nullini või isegi üle selle.



Tõraveres töötava EMHI Tartu meteoroloogiajaama vaatlusväljakul oli eile  uus lumerekord – 46 sentimeetrit, nagu teatas meteoroloog-tehnik Karin Veskimäe.



Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak märkis eile veel, et muid probleeme too öine sadu ei tekitanud, kui et vaid Lõunakeskuse teel jäi traktor meetrisesse hange kinni.



Ka tuli näiteks Sõpruse ringteed ristipidi laiemaks lükkamas käia, sest tee äärde kasvanud lumevallid kippusid sõiduridadele paisuma.



Lumerohkuse tõttu on linnas ajutiselt ühesuunaliseks muudetud Tähtvere, Nooruse ja Ropka tänav, samuti mõned Annelinna tänavad.



Ajutised keelud


Küsimuse peale, miks sellistel tänavatel on sissesõidukeelu märk ainult tänava otsas ning sugugi mitte sellele suunduvate kõrvaltänavate otstes, vastas Haak, et see on kaalutletud otsus ja see peab silmas kohalike vajadusi.



«Me ei tahtnud kohalikke elanikke nii palju ahistada, et nad peaksid oma koju või kodunt välja sõites kogu aeg ümber kvartali sõitma,» selgitas ta. «Me lihtsalt soovime, et põhivool kasutaks teist teed,» seletas ta.



Rein Haak vaatab nädala peale ette aga uue murega. «Kui nüüd sulaks läheb, siis tuleb hakata lumevallide alt restkaeve välja päästma ja voolunõvasid tegema, et uputust ei saabuks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles