Talveilmade jätkudes tuleb Anne kanalile liuväljak

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu jaanuaris lükkas Tähtvere puhkepargi rajameister Ivo Taavel Anne kanalil sahaga ATV-ga uisuväljakut lumest puhtaks. Kui pakane jääb püsima, saavad uisutajad peagi taas kanalile minna.
Tänavu jaanuaris lükkas Tähtvere puhkepargi rajameister Ivo Taavel Anne kanalil sahaga ATV-ga uisuväljakut lumest puhtaks. Kui pakane jääb püsima, saavad uisutajad peagi taas kanalile minna. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu uisutamishuvilistele on juba pea nädala aega avatud kaks välitingimustes liuväljakut. Sihtasutus Tähtvere Puhkepark plaanib tritsutajatele avada ka Anne kanali.


Tähtvere Puhkepargi juhataja Jane Jakobson kinnitas Tartu Postimehele, et täpset Anne kanali jääväljaku avamiskuupäeva praegu veel öelda ei saa, kuna esmalt peab jää paksenema, et see kannaks traktorit. «Loodetavasti saame avada uue aasta alguses.»



Jakobsoni sõnul kavatseb sihtasutus ka kanali ääres avada uisulaenutuse ning selleks on praegu juba ka uiske ostetud.



Anne kanalile tuleb kavade kohaselt üks suurem ring, kus uisutajad saavad kiiremini sõita, siis plats hokimängijatele ning kavas on eraldi väljak ka kõigile ülejäänud tritsutajatele.



Praegu saab Tartus uisutada kahes kohas: Tamme staadionil ja Tartu laululaval.



Tamme staadioni peaadministraator Anne Kilgi märkis, et Tammelinna uisuväljak sai avatud juba möödunud nädalal, mil ilm külmaks läks. Tema kinnitusel võtsid uisutajad väljaku rõõmuga vastu ning pidevalt liugleb keegi jääl.



Kohapeal on avatud ka uisulaenutus. Täiskasvanu saab terad tunniks ajaks alla 30 krooniga, kuni 19-aastane laps 20 krooniga ning kooligruppidele maksab uisulaenutus 60 minutiks 10 krooni.



Sihtasutuse Tähtvere Puhkepark raamatupidaja Pille Rätsep sõnas, et laululava jääväli on avatud 17. detsembrist. Uiske saab laenutada hinnaga 35 krooni tund.



Uisutada saab jätkuvalt ka Lõunakeskuse jääväljakul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles