Tartu raeplatsist saab pühapäeval jõululinn

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu 2009. aasta jõulukuusk.
Tartu 2009. aasta jõulukuusk. Foto: Sille Annuk

Sellelgi aastal muutub Tartu raekoja plats jõululinnaks, kust huvilised leiavad igal päeval põnevaid tegevusi. Tänavuste jõuluürituste keskpunktiks on Emajõest välja tõstetud ning linna keskväljakule toodud hansalodi Jõmmu.


Jõululinn Tartu üritused saavad alguse sel laupäeval, kui raeplatsile saabunud lodi Jõmmu ootab linlasi appi lodja tõrvamise talgutele. Pühapäeva keskpäevast on raeplatsil ringi liikumas ka hobusõiduk ja ehtsad kelgukoerad, teatas Tartu linnavalitsus.



Samal päeval teevad hansalodi Jõmmu juurde püstitatud õuelaval esimesed etteasted erinevad tantsurühmad ning kell 16 toimub esimese advendiküünla süütamine.



Küünla süütavad Tartu linnapea Urmas Kruuse ning Tartu maakonna praost Joel Luhamets.



Terve jõulukuu vältel käib jõuluturumüük, õuelaval astuvad üles erinevad muusikud ja tantsutrupid, lodi pakub töötubasid ja meelelahutust noortele kui ka vanematele.



Lisaks lahutab raeplatsil inimeste meelt karussell ja ehtsad kelgukoerad. Antoniuse õu korraldab jõuluturu 17.-20. detsembrini, 19.detsembril on jõululaat raekoja platsil ja selle ümbruses.



Jõululinn Tartu peakorraldaja Aile Parmsoo sõnul on sellel aastal Jõulinna teemaks põhjamaade jõulud, mille eesmärgiks on tutvustada just põhjamaade


jõulutraditsioone ja tavasid.



Jõulukuu vältel leiab igal päeval aset kontserte ja muid huvitavaid üritusi. Jõululinn Tartu kõikide tegemiste kajastamiseks avatakse lähiajal ka eraldi veebileht aadressil http://www.joululinn.tartu.ee.



Jõululinna üritused kulmineeruvad 24. detsembri keskpäeval, mil raekoja platsil kuulutatakse välja jõulurahu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles