Tartu pensionäridele suurenes maamaksusoodustus

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamaks.
Maamaks. Foto: Caro / Scanpix

Kuna tänavu muutunud maamaksuseadus võimaldab tõsta pensionisaajatele ette nähtud maamaksuvabastuse piirmäära 1000 ruutmeetrilt 3000 ruutmeetrini, tõstab piirmäära ka Tartu linn. Kõigile teiselte jääb maamaks Tartus endiseks.



Tartu linnavalitsus saatis volikokku eelnõud, mille järgi säiliks Tartus seni kehtinud maamaksumäär ehk üks protsent maa maksustamishinnast. Pensionäridele ette nähtud maamaksuvabastuse piirmäär kerkiks aga 1000 ruutmeetrilt 3000 ruutmeetrini, vahendas linnavalitsuse pressiteade.



Abilinnapea Raimond Tamm selgitas, et kõrgem piirmäär võimaldab täiendavat maksuvabastust pensionäridele, kes elavad linna odavamates maksustamispiirkondades, kus mõnel pensionäril võivad olla suuremat sorti krundid.



Pensionärid ja represseeritud saavad jätkuvalt neile ette nähtud maksimaalselt 400-kroonist maamaksu soodustust.



Tänavu on soodustust saanud kokku 7960 Tartu pensionäri või represseeritud isikust kinnis- või vallasvaraomanikku. Rahaliselt tähendab see linnavalitsusele ligikaudu 1,22 miljoni kroonist väljaminekut.



Linnavalitsuse prognoosi järgi kerkib 2010. aastal soodustuste saajate hulk 8500 inimeseni.



Maamaksuseaduse järgi võib maamaksumäära suuruseks olla 0,1 kuni 2,5 protsenti maa maksustamishinnast aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles