Loomemajanduskeskuses näeb indiaanlaste loomingut

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loomemajanduskeskus pakub pinda mitmetele väljapanekutele. Pildil keskuse juhatuse liige Raul Oreškin.
Tartu loomemajanduskeskus pakub pinda mitmetele väljapanekutele. Pildil keskuse juhatuse liige Raul Oreškin. Foto: Margus Ansu / Postimees

Koostöös USA saatkonnaga avab Tartu loomemajanduskeskuses täna kell 16 kaks näitust, mis tutvustavad indiaanlaste loomingut.


Keskuse juhataja Raul Oreškini sõnul avaneb näitustel külastajatele indiaanlastest kunstnike loomingu sajandivanune läbilõige.



«Visions of Native Americans: The Photographs of Edward S. Curtis» tutvustab rahvusvaheliselt tuntud fotograafi E. S. Curtise loomingut. Oreškini kinnitusel on tegu kõige laialdasema fotode koguga 20. sajandi alguse Ameerika põlisrahvast.



Fotodel on näha mitmete hõimude sõdalasi, naisi ja lapsi. Jäädvustatud on Põhja-Ameerika eskimod ja California Pomo ning Arizona Yumas indiaanlased. Näitus koosneb kolmest peatükist: «The Land» (maa), «The People» (inimesed) ja «Daily Life» (igapäeva elu). Väljapanekut näeb LOOV galeriis.



Galerii Fuajees avatav näitus «Visual Power: 21st century Native American Artists/Intellectuals» koondab endas kaasaegset indiaanlaste kunsti. Suureformaadilistel plakatitel saab näha läbilõiget indiaani kunsti erinevatest ilmingutest - kirjakunstist kuni disainini.



Eksponeeritud kaheteistkümne kunstniku tööd.



Näitused jäävad avatuks kuni 9.detsembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles