Keskkonnaamet kärpis Utileegi jäätmeluba

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadi lennurajale kuhjatud «Teeme ära» prügihunnikud.
Raadi lennurajale kuhjatud «Teeme ära» prügihunnikud. Foto: Sille Annuk

Keskkonnaamet tunnistas osaliselt kehtetuks Utileek Lõuna OÜ jäätmeloa. Kehtetuks tunnistati luba osas, mis puudutab prügi ladustamist Raadi lennuväljal jäätmeloas lubatud kohtades.


Otsuse järgi ei tohi Utileek Lõuna OÜ neid maaüksusi jäätmekäitluskohana enam kasutada, teatas keskkonnaameti pressiesindaja Aet Truu. Loa osaliselt kehtetuks tunnistamiseni viis asjaolu, et Utileek ladustas jäätmeid antud jäätmekäitluskohas üle kolme aasta (Jäätmeseaduse prg 34 lg3 p2).



Truu lisas, et enne jäätmeloa osaliselt kehtetuks tunnistamist ootas keskkonnaamet Utileegilt kirjalikke seisukohti, kuid firma neid ei esitanud.



Keskkonnaministeeriumi ja Utileek Lõuna vahel sõlmitud töövõtuleping lõppes 2008. aasta mais. Lepingu järgi pidi Utileek organiseerima «Teeme Ära 2008» käigus Raadi lennuväljale ladustatud jäätmete käitluse, suunates jäätmeid maksimaalselt taaskasutusse.



Tänavu 30. juunil lõppes ka osaühingute Raadi Arendus ja Utileek Lõuna vaheline rendileping, millega Utileek Lõunal lubati Raadi lennuväljal teatud maaüksusi jäätmete ladustamiseks kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles