Ameeriklased kostitavad kultuuriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi näitustemaja Tartus Kuperjanovi tänaval.
Eesti Rahva Muuseumi näitustemaja Tartus Kuperjanovi tänaval. Foto: Ove Maidla.

Ameerika Ühendriikide suursaatkonna esindajad askeldavad homme ja ülehomme Tartu koolides ning näitusepaikades ja löövad käed külge ka argistele asjadele.


«Saatkonnast öeldi, et nad ei karda tööd ja on valmis tegema kõike,» ütles Tartu Koduta Loomade Varjupaiga perenaine Mairi Peiponen, kes ootab neljapäeval varjupaika USA suursaatkonna vabatahtlikke.



Esinemised ja näitused


Varjupaika läheb neli-viis vabatahtlikku, kes puhastavad seal kassipuure, tegelevad nurrmootoritega ja koristavad koerte kuutide ümbrust. Pärast seda saavad vabatahtlikud koertega jalutama minna.



Laiema avalikkuse ees tegutsevad USA suursaatkonna esindajad aga homme, kui nad tähistavad Eestis esmakordselt Ameerika päeva.



«Ootame seda päeva põnevusega,» kinnitas USA saatkonna pressi- ja kultuuriatašee James G. Land. «Meile on see esimene kord teha nii suurejoonelist koostööd Eesti partneritega avaliku ürituse korraldamisel.»



Kolmapäeva ennelõunal on suursaatkonna esindajad Tartu 11 koolis, kus räägitakse Ameerika kultuurist, majandusest, välispoliitikast ja õppimisvõimalustest.



Pärastlõunal avatakse Tartu Ülikooli raamatukogus näitus USA konstitutsioonist. Tartu loomemajanduskeskuses (Kalevi 13) avatakse kell 16 näitus Ameerika põlisrahvaste loomingust.



Õhtupoolikul kell viis antakse Tartu Ülikooli Põhja-Ameerika uuringute keskusele USA suursaadiku Robert C. Frasure’ nimi ja avatakse suursaadiku mälestustahvel Küütri 2 maja juures.



Põlisrahva luuletajad


Ülehomme askeldab saatkonna rahvas vabatahtlikena kodutute loomade varjupaigas, lasteaias Hellik ja Lille tänava noortekeskuses.



Laupäeval on Tartus Ameerika põlisrahva noored luuletajad. Nolan Eskeets, Santana Shorty, Clara Natonabach ja Ariel Antone esinevad kell 14 tasuta Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas ja kell 18 loomemajanduskeskuses.  (TPM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles