Tartu maratoni mälestusmärk selgub 38 kavandi seast

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu suusamaraton on Eesti üks tuntumaid spordiüritusi nii kodumaal kui ka piiri taga.
Tartu suusamaraton on Eesti üks tuntumaid spordiüritusi nii kodumaal kui ka piiri taga. Foto: Ain Protsin.

Viiekümne aasta möödumist esimesest Tartu maratoni stardist Emajõe jääl soovib klubi Tartu Maraton jäädvustada jõe kaldale kerkiva väärika taiesega. Kavandite ideekonkursile tõmbas klubi täna joone alla.


Täna keskpäeval esitati viimased võistlustööd Tartu maratoni mälestusmärgi ideekonkursile, lõplik valik tehakse 38 kavandi vahel, edastas klubi meediajuht Kadri Talva.



Tartu maraton on Eesti ühe suurima osavõtuga ja rahvusvaheliselt kõige tuntuma spordiüritusega Eestis. Tuleva aasta 16. jaanuaril möödub Tartu suusamaratoni esimesest stardipaugust pool sajandit.



Klubi Tartu Maraton juhatuse esimehe Indrek Kelgu sõnul oodatakse huviga konkursi tulemusi, sest koostööd teevad skulptorid ja maastikuarhidektid ju ühtlasi Tartu Emajõe äärse linnaruumi kujundamiseks.



«Praeguseks laekunud töid kommenteerida me veel ei saa, kuna kinnised ümbrikud avatakse alles esmaspäeval žüriiliikmete valvsa pilgu all,» selgitas Kelk. Ta lisas, et võistlustööde nii suur arv üllatas positiivselt.



Žüriiliikmed eesotsas Tartu abilinnapea Jüri Sasiga kogunevad saabunud töid hindama 16. novembril. Mälestusmärgi olemus selgub 17. novembril, mil kuulutatakse välja kolm parimat tööd.



Tartu Maratoni mälestusmärgi tulevaseks asukohaks on roheala Vabaduse puiestee ja Emajõe vahel, ligikaudu restoran-ööklubi Atlantis vastas.



Alates teisipäevast, 17. novembrist saab ideekonkursi makettidega tutvuda Tartu laululava ruumides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles