Tartu Ülikool kärbib palku

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikooli kuueliikmeline palgakomisjon tegi rektorile ettepaneku vähendada kuue kõrgema palgaastme miinimumpalka järgmise aasta algusest kuni kümne protsendi võrra.


Palgakomisjoni liige, Tartu Ülikooli personaliosakonna juhataja Mari Nõmm selgitas, et komisjoni arvates ei tohiks puutuda nelja alumist palgaastet. Ka kõrgemail astmeil ei peaks Nõmme sõnul kärbitama minimaalpalka võrdselt kümmet protsenti.



«Esialgse võimaliku arvutuse järgi vähendataks viienda palgaastme minimaalmäära nelja protsendi võrra, kuuendat kuue protsendi võrra ja iga järgnevat veel protsendi võrra,» selgitas Nõmm. «Mida kõrgem aste, seda suurem protsent, aga mitte kellelgi üle kümne protsendi.»



Küünib tuhandeisse


Viienda palgaastme miinimum on praegu 7400 krooni ja see kukuks 7100 kroonile. Sellesse palgaastmesse kuuluvad ülikooli spetsialistid, sekretärid ja muud tehnilised töötajad.



Kõige kõrgema, kümnenda palgaastme alla käivad professorid, juhtivteadurid ja suuremate asutuste juhid. Kümnenda astme kehtiv miinimum on 23 000 krooni, see langeks 20 700 kroonile.



Mari Nõmm sedastas, et väga suur hulk Tartu Ülikooli töötajaid teenib praegu miinimumist rohkem.



Samas ei soovinud ta täpsustada, kui väike protsent inimestest saab minimaalpalka.


Selgus detsembri keskel



Nõmm ei avaldanud, millistes Tartu Ülikooli teaduskondades on rahamure kõige teravam. Varem on filosoofiateaduskond teatanud, et kaalub mitme instituudi töötajate kahenädalasele palgata puhkusele saatmist alates 14. detsembrist.



Uute palgamäärade kehtestamise otsustab Tartu Ülikooli rektor. Mari Nõmm arvas, et personaliosakond saab nende täpse suuruse avalikustada umbes detsembri keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles