Nõos kadus kolm koolitüdrukut

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Siniroht
Merike Siniroht Foto: TPM

Elve Siniroht laagerdas eile pärastlõunal oma kodus Nõo vallas Tamsa külas tütarde kadumise pärast muremõtteid. Tal polnud aimu, kus 16-aastane Merike, 17-aastane Marika ja nende sõbranna on veetnud viis viimast ööd.


«Nad pole mitte kunagi jätnud ööseks koju tulemata, nii et ma ei teaks, kus nad on,» kinnitas Siniroht. «Seda on küll juhtunud, et nad on teinud terve päeva koolist poppi.»



Elve Sinirohu kodu, kus kasvab lisaks Merikesele ja Marikale kaks pisitütart, on vähemalt pealtnäha eeskujulik. Lisaks silmatorkavale puhtusele ja korrale peab Siniroht oluliseks rõhutada, et nii tema kui elukaaslane Alar, Merikese ja Marika kasuisa, on karsked.



Vihje punkrile


Ilmselt on naisel hingel, et üks külapoiss oli talle mõne päeva eest väitnud: Merike tarvitab alkoholi.



Kodus pole ema kahtlasi lõhnu täheldanud, koolist pole kaebusi tulnud. Küll pidid mõlemad tüdrukud tegema oktoobri alguses esimest korda tegemist politseiga, sest jäid vahele suitsetades.



«Aga üldiselt võin küll rahulikult öelda, et nad on korralikud tüdrukud,» hindas Sini­roht. «Hinnetega on küll raskusi, vahel satub ka tunnistusele kaks, aga minu meelest nad vähemalt pingutavad. Ja tülisid pole meil olnud jaanipäevast saadik, kui ma ei tahtnud neid peole lubada.»



Reede, 16. oktoobri õhtul ei tulnud Merike ja Marika poole viieselt bussilt nagu tavaliselt. Ema ei jäänud kauaks passima, vaid sõitis autoga Tartusse.



Tütarde parima sõbranna emalt oli ta enne saanud vihje ühele Tartu Aardla tänava korterile, kust sõbranna olevat suvel mitu korda purjuspäi kätte saadud. Käik sinna piirdus uksepraost jõllitamise ning kurja naisehääle käratusega: «Kaduge minema, pole siin kedagi!»



Elve Siniroht teatas samal õhtul tütarde kadumisest po­litsesse ning tiirutas üsna huupi Tartu kesklinna käidavamais kohtades. Tulutult.



Laupäeval käis ema lisaks Tartule seiramas Elvas, Nõos ning Rõngus, kus elab tema täiskasvanud tütar. Pühapäevane otsimisring viis Merikese ja Marika sõbranna koju Aiamaale, lisaks taas Nõkku, Elvasse ja Tartusse. Ringisõitmine ja tuttavaile helistamine jäi tulemuseta ka esmaspäeval ja teisipäeval.



Nõo põhikooli õppealajuhataja Anneli Korela proovis saada eile 9.a klassist, kus õpib Marika, ja 9.b klassist, kus käib Merike, mingeidki niidiotsi neidude võimalike käikude kohta.



Ta sai vaid ühe kõhna vihje: reede hommikul enne kooli nähti neid Nõo surnuaia juures bussipeatuses koos Aiamaal elava sõbrannaga. See tüdruk kadus samuti reedel, kuid tema ema ei soovinud ajalehele infot anda.



Lõuna politseiprefektuuri kommunikatsioonispetsialist Kristina Kostina ütles, et politsei sai telefonikõne tüdrukute kadumise kohta reedel kell 20.40 ning teave anti kiiresti edasi kõikidele politseipatrullidele.



Kostina sõnul polnud eile politseil teada rohkemat, kui et koolikaaslaste sõnade kohaselt on tüdrukuid nähtud Tartus.



Õhtuks koitis selgus


Eile vahetult enne Tartu Postimehe trükkiminekut õnnestus Elve Sinirohu naabrinaisel Pille Lindel saada mobiiliühendus vanema tütre Marikaga, kes ütles end viibivat Tartus. Merikesest teadis Marika, et noorem õde on ilmselt sõbra juures Viljandis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles