Õhus on süstikbussid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnaliine teenindavates bussides hakkavad bussijuhid käsipuid puhastama.
Tartu linnaliine teenindavates bussides hakkavad bussijuhid käsipuid puhastama. Foto: Sille Annuk / Postimees

Üha tihenev lennuliiklus sunnib tartlasi tegutsema ka maa peal, sest seni pole ülikoolilinna ja Ülenurmel asuva lennujaama vahel mugavat ning kiiret bussiliini.


Tartu maavalitsuse, Tartu linnavalitsuse ja Tartu lennujaama esindajad pidasidki sel teemal nõu ning üksmeelselt leiti, et tuleb avada Ülenurmel asuva lennujaama ja Tartu kesklinna vaheline bussiliin.



Nõupidamisel süstikbussideks nimetatud lennureisijate sõiduvahendite väljumisajad peaksid olema seotud lennukite väljumis- ja saabumisaegadega.



Kiire ja mugav


«Praegu pole lennujaama ja Tartu kesklinna vaheline bussiliiklus selline, nagu see olema peaks,» tunnistas Tartu abilinnapea Margus Hanson. «Lennujaama sõitvad bussid on mõeldud kohalike inimeste jaoks, need sõidavad lennujaama ja linna vahet kole pikalt, oma pool tundi või kauemgi.»



Süstikbussi ehk kindla hinnaga marsruuttakso piletihinnaks pakkus abilinnapea 50 krooni. «Süstikbussi pilet peaks olema kindlasti odavam kui taksosõit Tartust lennujaama,» ütles ta.


Kiirelt ja mugavalt sõitev ning lennujaamale viitava märgistusega buss ei pea Hansoni sõnul olema suur, piisab 18–20 kohast. «Süstikbuss võiks sõitjaid peale võtta ka hotellide juurest,» lisas ta.



Et vajalikud bussid vaid nõupidamisel tekkinud ideeks ei jääks, otsib Tartu linnavalitsus asjast huvitatud bussifirmasid. Neil palutakse endast teada anda linnavalitsuse linnamajanduse osakonna liikluskorralduseteenistusse tel 736 1129 või e-posti aadressil buss@raad.tartu.ee.



Lennuliiklus tiheneb

26. oktoobrist hakkab Tartu lennujaamast lennuk Riiga väljuma kuuel päeval nädalas kaks korda ja laupäeviti kord päevas. Riiast saabub lennuk Tartu lennujaama samuti kuuel päeval nädalas kaks korda päevas ja laupäeval kord päevas.



Lisaks Tartu ja Riia vahet lendavale Air Balticule sõidutab lõunaeestlasi neljal päeval nädalas ülikoolilinna ja Stockholmi vahet Estonian Air.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles