Öises politseioperatsioonis Tartus kõlas ka püstolilaske

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle Mitsubishi Pajero roolist tabati teine kuriteos kahtlustatav mees.
Selle Mitsubishi Pajero roolist tabati teine kuriteos kahtlustatav mees. Foto: Lõuna politseiprefektuur

Eile hilisõhtul tabasid politseinikud Tartus eduka politseioperatsiooni käigus kaks meest, keda on alust kahtlustada narkootilise aine käitlemises ja mõrvas piinaval ja julmal viisil.


Kella 23 paiku õhtul märkasid tartlased Annelinnas, et eravärvides politseiautod ajavad taga helerohelist värvi sõiduautot Peugeot 607. Kõlas ka mitmeid püstolilaske.

Hiljem selgus, et taga aeti narkokuriteos kahtlustatavat meest, kes tegi tagaajamise käigus linna peal mitu avariid.

Pealtnägijate kinnitusel olid Annelinnas Sõpruse poe piirkonnas kohal kaks eravärvides politseiautot Audi A6 Avanti ning politseivärvides maastur. Tulistamine vältas umbes kaks minutit, misjärel politsei kesklinna poole kihutas.

Peugeot 607 peeti kinni Annelinnas. Sealt tõttasid politseinikud appi Näituse tänavale, kus peeti kinni Mitsubishi Pajero.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Marko Uibu sõnul peeti eile öösel Lõuna politseiprefektuuri kriminaalpolitseinike korraldatud politseioperatsiooni käigus kinni kaks meest, keda kahtlustatakse sel nädalal toime pandud mõrvas ning suure koguse narkootilise aine käitlemises.

Tartus mitmes linnaosas ning ka Tartu maakonnas toimunud politseioperatsiooni käigus üritasid narkokuritegudes kahtlustatavad mehed politsei eest autodega põgeneda ning nende peatamiseks kasutasid politseiametnikud teenistusrelva.

«Põgenemise käigus mõlkisid kahtlustatavad tänavatel parkinud nelja sõidukit. Keegi inimestest õnneks viga ei saanud,» selgitas Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juht Jarek Pavlihhin.

Ühest peatatud sõidukist leidis politsei narkootilist ainet. Samuti leiti narkokoerte abiga  narkootilist ainet ühest maakonnas avastatud peidikust.

«Ekspertiisis selgub, mis ainega on tegemist ning selle täpne kogus. Hetkel võin oletada, et tegemist on amfetamiiniga,» ütles politsei juhtivinspektor Jarek Pavlihhin.

Kinnipeetud meestele esitati kahtlustus 29. septembril Tartus elumaja keldris meesterahva raudtoruga surnuks peksmises ehk tapmises piinaval ja julmal viisil. Samuti esitati neile kahtlustus suure koguse ehk ligi 4 kilogrammi amfetamiini ebaseaduslikus käitlemises.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Marju Persidskaja sõnul on Ida-Virumaalt pärit kahtlustatavad Anatoli ja Oleg mõlemad varasemalt kriminaalkorras karistatud.

«Ühte karistati 1998. aastal tapmise ja röövimise organiseerimise eest 15-aastase vangistusega, vabastati aga vanglast ennetähtaegselt 2007. aastal ning on seega hetkel vabaduses tingimisi. Teine on varasemalt karistatud väljapressimise ning varavastaste kuritegude eest,» sõnas Persidskaja.

Kahtlustatavad peeti kinni kuni 48 tunniks, mille jooksul taotleb prokuratuur Tartu maakohtus ka nende vahistamist.

Lisaks Lõuna prefektuuri politseiametnikele osalesid politseioperatsioonis ka keskkriminaalpolitsei ametnikud ning maksu- ja tolliameti koerajuhid koos narkokoertega.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kristina Kostina sõnul algas kogu operatsioon Tartu vallas Aovere ristmikul ning lõppes Tartus Annelinnas.

Tartu maakohus andis laupäeval loa kinnipeetud mehed kuni kuueks kuuks vahistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles