Töötute hulk läheneb Tartumaal seitsmele tuhandele

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tööturuametis.
Tartu tööturuametis. Foto: Sille Annuk / Postimees

Majanduskriis ei ilmuta Tartus ja Tartumaal taandumismärke, ka eelmisel kuul lisandus siin töötuks jäänud inimeste hulka mitusada naist ja meest.

Augusti viimasel päeval oli töötukassa Tartumaa osakonnas arvel 6900 töötut. Aastataguse ajaga võrreldes on meil nüüd töötuid 5,8 korda rohkem.

«Eelmise kuu keskel oli töötuid isegi rohkem arvel kui kuu viimasel päeval,» märkis töötukassa Tartumaa osakonna juhataja Jane Väli. Augusti tipp-päeval oli Tartumaal töötuna arvel koguni 7074 inimest. «Töötute hulk muutub ju pidevalt, osa inimesi leiab endale uue töökoha,» selgitas Väli töötute hulga vähenemist kuu viimaseks päevaks.

Augustis lõpetas töötukassa Tartumaal 548 töötu arveloleku. Neist inimestest veidi üle kahesaja oli endale leidnud töökoha. Tõenäoliselt on töö leidnuid rohkemgi, sest ligi 300 töötul tuli arvelolek lõpetada, kuna nad ei pöördunud enam vastuvõtule.

Viimastest kuudest rääkides märkis Väli, et töötute lisandumise poolest on need olnud üsna stabiilsed.

Ka september on täitnud töötukassa Tartumaa osakonna ruumid inimestega.

«Praegu käib meil rohkem inimesi kui augustis, koridorid on rahvast täis,» märkis Väli. «Kuid varasemate kuude kogemust arvesse võttes ei usu ma, et septembris töötuna arvele võtnute arv väga palju suureneb.»

Suuremad koondajad on Tartus praegu spordi- ja vabaajarõivaid õmblev Ilves-Extra AS, likvideerimisel olev ehitustöid teinud ja transporditeenuseid osutanud Revo Auto AS ja Ramstain Grupp OÜ. Ilves-Extra koondab oktoobriks poolsada, Revo Auto 17 ja autopesulaid pidav Ramstain Grupp OÜ 13 töötajat.

Peale selle, et september algas töötukassa Tartumaa osakonnas väga töiselt, on seal sellest kuust ka uus juht, Jane Väli. Kevadel osakonda juhtima hakanud Jalmar Mandel siirdus ametisse talle tuttavasse keskkonnakaitsevaldkonda.

Tartu Ülikoolis sotsiaaltöö ja sotsiaalpoliitika magistriõpingutega lõpusirgel olev Jane Väli töötas seni mittetulundusühingus Johannes Mihkelsoni Keskus. Viimased kuus aastat juhtis ta selles keskuses sotsiaalprojekte, mis peamiselt keskendusid töötute koolitamisele. Samuti õpetas ta välja tööotsijatega tegelevaid spetsialiste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles