Tartu eelarve laekumine püsib napilt ootuste piires

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linna rahakotis oli vabu vahendeid augusti lõpu seisuga 124 miljonit krooni. Majanduses valitsevad trendid võivad aga eelarveseisu sügisel pingestada.
Linna rahakotis oli vabu vahendeid augusti lõpu seisuga 124 miljonit krooni. Majanduses valitsevad trendid võivad aga eelarveseisu sügisel pingestada. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Kui möödas on kaheksa kuud ehk 66,6 protsenti aastast, on Tartu linna eelarvesse laekunud 67 protsenti aastaks kavandatud mahust.


Kevadel lõikas Tartu linnavalitsus käesoleva aasta eelarvest maha 158 miljonit krooni, jättes eelarve suuruseks 1,74 miljardit. Sellest summast on linnakassasse laekunud 1,008 miljardit krooni. Kas eelarve jookseb aasta lõpuks miinusesse, sõltub lähikuude laekumistest.



Linnavalitsuse teatel laekus maksutulusid laekus 559 miljonit krooni ehk 69,7 protsenti eelarvest. Sellest moodustas füüsilise isiku tulumaks 53,7 protsenti ehk 541 miljonit.



Kaupade ja teenuste müügist saadi 81,4 miljonit krooni, varadelt 4,6 miljonit krooni. Toetusi laekus kaheksa kuuga 355 miljonit krooni ja muid tulusid  7,7 miljonit krooni.



Mullu sama perioodiga võrreldes on tulud vähenenud 87 miljonit krooni ehk 7,9 protsenti. Tulumaksu laekus 63 miljonit krooni ehk 10,4 protsenti vähem. Toetused on 2008. aasta kaheksa kuuga võrreldes kahanenud 5,2 protsendi ehk 19,6 miljoni krooni võrra.



Kaheksa kuu kulud olid kokku olid 1,002 miljardit krooni ehk 64,3 protsenti eelarvest, sealhulgas tegevuskulud 839 miljonit krooni ja investeeringud 163 miljonit krooni. Eelmise aasta sama ajaga võrreldes on kulud vähenenud 140 miljonit krooni ehk 12,3 protsenti.



31. augusti seisuga oli linna raha jääk 124 miljonit krooni.



«Oleme eelarve täitmisega enam-vähem graafikus. Kuna Euroopa tõukefondidest planeeritud vahendid on viibinud, siis on nii tulude poole pealt toetused kui ka kulude poolelt investeeringud täidetud väiksemas mahus,» selgitas abilinnapea Karin Jaanson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles