Tartu linn autasustab medaliga Reino Lemmetyinenit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reino Lemmetyinen.
Reino Lemmetyinen. Foto: Ove Maidla.

Tartu linnavalitsus otsustas Tartu medaliga autasustada peagi 70. juubelit tähistavat Reino Lemmetyinenit tema teenete eest Tartu ja Turu linnade vaheliste sidemete loomisel ning panuse eest Tartu Rahvaülikooli arengus.


Reino Lemmetyinen on täiskasvanute koolituse populariseerija, aktiivne vabahariduskoolituse eestseisja ja arendaja. Ta on olnud 15 aastat Tartu ja Turu linnade vahelise haridus- ja kultuurisilla rajajaks ning olulise tähtsusega linnadevahelise koostöö ja sõprussidemete loojaks.

Lemmetyineni algatusel ja toetusel on ellu kutsutud mitmeid Eesti-Soome koostööprojekte, tema algatusel töötab Turu linna infopunkt Tartus ning Varsinais Soome e. Päris-Soome Eesti keskus Turu linnas.

Lemmetyinen on andnud hindamatu panuse ka Tartu Rahvaülikooli arengusse. Ta on Tartu Rahvaülikooli toetaja, tugiisik ja pikaaegne koostööpartner alates 1994. aastast. Reino Lemmetyinenit võib lugeda Tartu Rahvaülikooli ristiisaks.

Lemmetyinen on töötanud üle 25 aasta tunnustatud koolitajana Soomes, viimased 15 aastat on ta tutvustanud Põhjamaade vabahariduskoolituse süsteemi ja traditsioone, avardanud vabahariduse mõttelaadi, mis on suunatud eelkõige isiksuse üldisele arengule, üldise toimetuleku ja kompetentsuse suurenemisele. Ta on olnud täiskasvanukoolituse nõuandja ja toetaja Eestis ning Tartus.

Ta on aidanud kaasa Tartu Rahvaülikooli arengusse nii oma ideede ja mõtetega, aga ka majandusliku toetajana. Üheksakümnendate aastate teisel poolel, Eestile raskel majanduslikul ajal, toetas Reino Lemmetyinen rahvaülikooli humanitaarabi korras, organiseerides koolile Soomest koolituste läbiviimiseks vajaliku õppetehnika ja õppeklasside mööbli. Tema eestvedamisel ja Soome kolleegide toetusel ja kaasabil tehti remonditööd rahvaülikooli päris esimestes oma ruumides Pepleri 4 ning sisustati õppeklassid kaasaegse koolimööbliga. Ka Tartu Rahvaülikooli laienedes Vaksali 7 ruumidesse said õppeklassid sisustuse Soomest just tänu Reino Lemmetyineni kaasabile. Ta on kooli tugiisik olnud kõik need aastad vabatahtlikkuse alusel. Tema tegevus on toonud märgatavat kasu Tartule, Tartu Rahvaülikoolile ja kogu Eesti täiskasvanuharidusele.

Tartu medal soovitakse Lemmetynenile üle anda 15. augustil, kui ta tähistab Tartus oma 70. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles