Tartu autasustab raekojas Taavo Virkhausi ja Aadu Regit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helilooja Aadu Regi.
Helilooja Aadu Regi. Foto: Siim Kumpas

Täna kell 14 algab raekoja saalis pidulik tseremoonia, kus linnapea Urmas Kruuse annab dirigendile ja heliloojale Taavo Virkhausile üle Tartu medali. Ühtlasi autasustatakse ka dirigent Aadu Regi.


Peagi oma 75. juubelit tähistavat dirigenti, heliloojat ja laulupidude edendajat Taavo Virkhausi autasustatakse Tartu medaliga tema panuse eest väliseestlaste muusikaelu edendamisel ning teenete eest Eesti ja Tartu laulupidude ajaloos, märkis linnavalitsuse teade.



Virkhaus elab alaliselt Ameerika Ühendriikides, kuid oma Eesti külaskäikudel on ta mitmel korral juhatanud ERSOt ning Estonia ja Vanemuise sümfooniaorkestreid. 1990. aastal oli ta Eesti üldlaulupeo puhkpilliorkestrite üldjuht.



Tartu ja Tallinna laulupidudel on Taavo Virkhaus orkestreid juhatanud veel 1994., 1999. ja 2004. aastal.



Klarnetist, pedagoog, helilooja ja dirigent Aadu Regile antakse tseremoonial üle Eesti Puhkpillimuusika Ühingu auliikme tunnistus.



Regi on suure osa oma elust tegutsenud Elleri muusikakooli klarneti ja dirigeerimise õppejõuna. Ta on olnud Vanemuise sümfooniaorkestri, puhkpilliorkester Tartu jt kollektiivide dirigent, helilooja ning paljude õppematerjalide koostaja.



2005. aasta veebruaris nimetati 1912. aastal sündinud Aadu Regi Tartu aukodanikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles