Tartu spordiveteranid jätsid võidu koju

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Tartu Tamme staadion.
Pildil on Tartu Tamme staadion. Foto: Margus Ansu.

Möödunud nädalavahetusel peeti Tartus Eesti Spordiveteranide Liidu 46. spordimängud, mille esikoha võitsid suuremate võistkondade arvestuses Tartu spordiveteranid (SVK).

Sõna veteran ei sobikski kõigi võistlustel osalenute kohta öelda, sest noorimad sportlased olid kõigest 35-aastased, teatas Tartu SVK. Tartu Spordiveteranide Koondise võistlejal Nora Kuttil on eluaastaid aga üle 90.

Kui esimesel eesti spordiveteranide kokkutulekul (1967.a.), hiljem nimetati neid ka spartakiaadideks, osales vaid 102 võistlejat, siis sel korral kogunes Tamme staadionile ligi 700 võistlejat. Mõnel varasemal aastal on osalejaid olnud ka üle 800.

Parimat võistkonda selgitati kergejõustikus, meeste ja naiste võrkpallis, petangis, korvpalli vabavisetes ning mälumängus. Kui kergejõustiku mõõduvõtud peeti Tamme staadionil, siis võrkpalli mindi hiljem mängima maaülikooli ja Annelinna spordihoonetes.

Kergejõustikus (võisteldi 11 vanusegrupis) saavutasid tartlased väga pika vaheaja järel nüüd esikoha (1343 punkti) selle ala kauaaegse valitseja Viljandi (1032 punkti) ja Tallinna (916 punkti) ees.

Edukad olid ka Tartu võrkpallurid. Võisteldi kahes vanusegrupis: 35 – 49aastased ja üle 50-aastased. Tartu SVK nooremad mehed ei loovutanud vastastele ainsatki geimi, vanemad mehed pidid finaalmängus tunnistama Pärnumaa SVK nappi (2 : 1) paremust.

Vastastele geimigi loovutamata võitsid esikoha ka Tartu SVK vanemad naisvõrkpallurid. Kuid kahe vanusegrupi kokkuvõttes pidid tartlannad Pärnumaa SVK-le napilt alla vanduma.

Korvpalli vabavisetes ei ole tartlased viimastel aastatel teistele palju sõnaõigust jätnud. Kümne viskaja peale, igaühel 10 viset, läbis pall korvirõnga 63 korral.  Tartlaste kõige täpsema käega oli Raido Mägi 9 tabamusega. Sama palju suutis veel vaid Viljandi SVK võistleja Hillar Pest.

Väga head viskekindlust näitasid Tartu SVK naised – Liina Reinup 8, Miia Sulg 7,  Mare Krutta 6 ja Sirje Kikas ning Tiina Tamm 5 tabamust.

Võistkondlikult edestasid tartlased valgalasi 12 ja viljandlasi koguni 22 tabamusega.

Mälumängus jagasid tartlased pärnakatega viiendat ja kuuendat kohta. Petangis tuli Tartu SVK-l leppida kõige tagasihoidlikuma, kaheksanda kohaga.

Kokkuvõttes tuli tartlastele tänu rohkearvulisele ja aktiivsele osalusele siiski esikoht. Väiksemate võistkondade grupis võitis Narva SVK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles