UCI soovitas tartlastel muuta rattavõistluste aega

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Cycling Weekend, Tartu GP.
Estonian Cycling Weekend, Tartu GP. Foto: Karli Saul

Tuleval aastal muutub jalgrattavõistluse Estonian Cycling Weekend toimumisaeg, et profimeeskonnad saaksid sellel mugavamalt osaleda. Augusti teise poolde tahab Klubi Tartu Maraton nihutada ka rulluisumaratoni.

Klubi Tartu Maraton teatel peeti Estonian Cycling Weekendit seni mai eelviimasel nädalavahetusel. Tuleval aastal korraldatakse see aga mai- ja juunikuud ühendaval nädalavahetusel. Rattanädalavahetus lõppeb rattaralliga 2. juunil.

«UCI tegi meile ettepaneku lükata ECW toimumine nädal aega edasi, kuna praegusel nädalavahetusel toimub maailmas lisaks meie sõitudele veel viis olulist suurt võidusõitu, teiste seas Giro di Italia,» ütles võistluste peakorraldaja Indrek Kelk.

Nädal hiljem on rahvusvaheline kalender oluliselt hõredam ja see annab tugevatele võistkondadele võimaluse tulla ka Eestisse.

«Rahvasportlastele tähendab nädala võrra edasi lükatud rattaralli ka pikemat pausi rattasõidu ja Tartu jooksumaratoni vahel,» sõnas Kelk.

Lisaks Estonian Cycling Weekendile lükatakse edasi ka Tartu rulluisumaratoni aega. Senise augusti teise nädalavahetuse asemel sõidetakse rulluisumaratoni augusti eelviimasel nädalavahetusel, st 24. ja 25. augustil.

Kelgu sõnul peituvad selle põhjused puhkustehooajas. «Kui augusti teisel nädalavahetusel on väga paljud veel linnast eemal ning puhkavad, siis augusti lõpus on enamik inimesi juba tagasi.» Sellist tagasisidet on korraldajatele andnud eelkõige osalejad.

Paika jääb tänavu esimest korda sõidetud maratoni marsruut Jõgeva-Tartu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles