Tasku kaubatänav saab peagi valmis

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasku keskus Tartus.
Tasku keskus Tartus. Foto: Sille Annuk

Tasku ja Plasku vaheline kaubatänav avatakse tuleval nädalal ja linnaga sõlmitav leping peab tagama sealt läbipääsu seitse päeva nädalas.

Emajõe ärikeskuse juhataja Ain Tammvere ütles, et kaubatänava avamine on plaanitud tulevaks neljapäevaks, ehkki mõni tööde saba võib selleks ajaks olla veel lõpetamata.

Tammvere selgitas, et nende kahe ärihoone sidumine katusealuse kaubatänavaga lähtus mitmest põhjusest. Paremaks muutus ühendus kahe maja vahel, lisandus müügipinda ning senine tuulisevõitu läbipääs kahe hoone vahel on nüüd mugavam ja soojem.

Tasku keskuse juhataja Eveli Opmann ütles, et ümberehituste tulemusel suureneb Taskus moekaupade valik. Muu hulgas hakkavad suuremal pinnal tööle Lindex ja seni kaubahallis asunud Seppälä.

Rimi toidukaupluse müügipind ei suurenenud, kuid muutub sissepääsu osa.
Kaubatänaval kõndimine ja tee lühemaks lõikamine ei kohusta küll kedagi ostma, ent ahvatlusi seal leidub. Nii on selle äärde plaanitud külmutatud jogurti lett ja smuutibaar.

Kindlustamaks, et kaubatänav oleks linlastele pidevalt läbipääsetav, otsustas linnavalitsus sel nädalal sõlmida servituudilepingu. Selle järgi peab kaubatänav olema läbipääsuks avatud iga päev kell 7–23. Öösel on uksed siiski kinni.

Opmann kinnitas, et tegelikult on Tasku keskus ka praegu lahti hommikul seitsmest, kui tööpäeva alustab Rimi, hilise õhtuni, sest majas töötab kino. Läbipääs jääb samamoodi lahti ka suurtel pühadel, nagu jaanipäev ja jõulud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles