Ajakiri Akadeemia pidas piduseminari

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemia toimetuse liikmed Jaan Isotamm (vasakult istumas), Kristin Sarv, Tiiu Jõgi, Ain Kaalep, Olaf Langsepp, Indrek Ude ja Mart Orav, Tunne Kelam (vasakult lamamas) ja Hando Runnel ning Toomas Kiho (seismas) alustasid aastast 1989 tänini ilmuva kultuuriajakirja tegemist Õpetaja tänavas Kirjanike Liidu majas.
Akadeemia toimetuse liikmed Jaan Isotamm (vasakult istumas), Kristin Sarv, Tiiu Jõgi, Ain Kaalep, Olaf Langsepp, Indrek Ude ja Mart Orav, Tunne Kelam (vasakult lamamas) ja Hando Runnel ning Toomas Kiho (seismas) alustasid aastast 1989 tänini ilmuva kultuuriajakirja tegemist Õpetaja tänavas Kirjanike Liidu majas. Foto: Malev Toom

Akadeemia kunagine peatoimetaja Ain Kaalep oli sirvinud eilse piduseminari puhul ajakirja aastakäike ja leidnud asjakohaseks juhtlauseks filosoof Emmanuel Lévinas'i ütluse «Tunnistaja annab tunnistust selle kohta, mis on tema kaudu öeldud».


«Kas ei püüagi kõik Akadeemias ilmunu olla tunnistuseks millestki olulisest, kõrgemast ja suuremastki, kui otsesõnu öeldakse?» pöördus Ain Kaalep oma läkituses kuulajate poole.



Piduseminar käis Athena kultuurikeskuses. Sealsamas hoones kolmandal korrusel olid 1990. aastate esimesel poolel Akadeemia toimetuse ruumid.



«Aknad avanesid ülikooli peahoone poole,» meenutas nüüdne peatoimetaja Toomas Kiho.


Praegu käivad toimetuse ja kolleegiumi liikmed ning autorid sisse-välja uksest, mis oli Ülikooli 21 hoone küljes juba Elias Lönnroti ja Friedrich Robert Faehlmanni ajal.



Toimetuse asukoht on aastatega muutunud, kuid ajakirja sisu ja taotlused ei ole ajastule üldiselt omase kergluse järgi paindunud. Akadeemia on endiselt kultuuriajakiri, mis taotleb vahendada eri teadusharude tänapäevast taset ja arengut.



Eile kogunesid Akadeemia tegijad ja austajad – nende hulgas president Toomas Hendrik Ilves piduseminarile tähistama ajakirja järjepideva ilmumise 20 aastat.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles