Noored filmivad endale seriaali

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu kasutab MTÜ Filminoored Anne noortekeskuse multimeedialabori võimalusi ja seal alustab sügisel ka filmikool, kuid Sander Valge loodab, et tulevikus leitakse oma ruumid.
Praegu kasutab MTÜ Filminoored Anne noortekeskuse multimeedialabori võimalusi ja seal alustab sügisel ka filmikool, kuid Sander Valge loodab, et tulevikus leitakse oma ruumid. Foto: Margus Ansu

Tähelepanu, noored, kelle südames pesitseb igatsus pääseda ekraanile või aidata kaasa kaamera taga! Tartus hakatakse õige varsti väntama noorteseriaali ning kõik rollid on veel vabad.

Mart on korralik eeskujuliku käitumisega noormees, kes endise klassivenna tõttu satub kõiksugustesse pahandustesse. Nii nagu paljude noorte igapäevaelus, ei puudu ka temast rääkivas sarifilmis «Reaalsus» meelemürgid, kaklused ja teismelise rasedus.

Sellise seriaali stsenaariumi on kirjutanud MTÜ Filminoored juhatuse liige Sander Valge ning juba järgmisel nädalal filmitakse tutvustav treiler. Selle saadavad noored Kanal 2-le, sest sügisel hakatakse nende sarifilmi näitama uudistemagasini Reporter koduleheküljel.

Otsitakse osalisi

Treileris ei hakka mängima veel päris osatäitjad, sest nemad valitakse alles juuli alguses. Praegu kasutatakse asendusnäitlejaid, näiteks lööb kaasa Superstaari saatest tuntud Anis Arumets.

Valge sõnul oodatakse avalikele katsetele noori, kes on soovitavalt vähemalt 15 aastat vanad, kuid elutruuduse huvides läheb vaja ka pisut eakamaid inimesi. Näitlemistööd on umbes 30 huvilisele.

Pakkuda on ka tööd kaamera taga ehk otsitakse operaatoreid, monteerijaid, grimeerijaid ja muidu asjaajajaid.

Ise selles projektis režissööriametis Valge ütles, et oodatud on kõik huvilised. Vajadusel õpetatakse-koolitatakse ja kõigile leitakse mingi ülesanne.

Seriaal on alles algus, sest tegelikult loodi Filminoored selleks, et vändata täispikk mängufilm, ning praegu on pandud maha märk, et võtted algavad 2014.

Filmist pole praegu veel olemas midagi peale idee, et seda teha. Aktiivsem töö algab sügisel pärast seriaali valmimist, selleks ajaks on Filminoored võtnud endale ka ülesande alustada filmiringiga, kus teistele oma tarkust edasi anda.

Kõigile võimalus

Filminoorte mittetulundusühing registreeriti vähem kui kolm kuud tagasi. Lisaks Sander Valgele on juhatuses Ralf Leht, kelle huviks on helindus ja muusikaline kujundus. Lehel on kool läbi ja ta tegutseb Filminoortes töö kõrvalt, Valgel on pooleli õpingud kutsehariduskeskuses.

Veel on tuumikmeeskonnas teistest pisut noorem Leho Lehis, kes eelistab pigem näitlemist ning juhib paar nädalat tagasi alustatud filmisaadet «Punkt», mis linastub iga laupäeva õhtul kell 21 Filminoorte kodulehel.
Valge rääkis, et nende eesmärk on lisaks filmitegemisele anda kõigile noortele võimalus kaasa lüüa. Ühtegi projekti toetuse saamiseks pole kirjutatud, kasutatakse Anne noortekeskuse multimeedialabori tehnikat ja endal olemasolevat, ka mitmetelt firmadelt on abi saadud.

Sarifilm «Reaalsus»
• Noorte tehtud 17-osaline noortesari.
• Katsed näitlejate leidmiseks on 5. juulil Anne noortekeskuses multimeedialaboris.
• Teave www.filminoored.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles