Piltuudis: kaheteistkümne ülikooli juhid kohtuvad Tartus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Euroopa ja Baltimaade põllumajandusülikoolide ühine konverents Tartus Ahhaa keskuse saalis.
Põhja-Euroopa ja Baltimaade põllumajandusülikoolide ühine konverents Tartus Ahhaa keskuse saalis. Foto: Risto Mets

Täna algas Tartus Põhja-Euroopa ja Baltimaade põllumajandusteadustega tegelevate ülikoolide kokkusaamine, millest võtavad osa 130 inimest 12 kõrgkoolist.

Muu hulgas kirjutavad ülikoolide esindajad NOVA ja BOVA võrgustike ühisseminaril alla ühisele lepingule, mis ühendab Põhja-Euroopa ja Baltikumi ülikoolid õppe- ja teadusalases koostöös.

«See leping on justkui abieluvande uuendamine,» märkis BOVA võrgustiku koordinaator Ruta Zaleckite. Ülikoolid leppisid tihedas koostöös kokku juba 2008. aastal. «Selle nädala konverents on aga esimene ühissündmus ning me loodame, et võrgustike omavahelise sideme tugevnemine – tegelik akadeemikute ühte ruumi saamine – tõstab ülikoolide õppekvaliteeti ja tudengite konkurentsivõimet.»

Mõlema võrgustiku põhiliseks väljundiks on vastastikku professionaalsete ja lühiajaliste doktori- ja magistritaseme kursuste korraldamine. Teiste seas on hulga kursusi Eestis korraldanud ka maaülikool.

Baltikumi võrgustik BOVA koondab endas nelja ülikooli ning Põhja-Euroopa võrgustik NOVA kaheksat ülikooli. Liikmetest saabusid Tartusse teiste seas Kopenhaageni ülikool, Helsingi ülikool, Islandi põllumajandusülikool, Läti põllumajandusülikool ja Rootsi põllumajandusteaduste ülikool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles