Ametiühing: loodame, et probleem ei kordu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordi- ja teetöötajate ametiühingu juht Peep Peterson.
Transpordi- ja teetöötajate ametiühingu juht Peep Peterson. Foto: Toomas Huik/Postimees

Transpordi ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul tingisid bussiettevõtteile dotatsiooni väljamaksmises segaduse kahe ministri teineteisele vastu töötanud käskkirjad.


Esmalt väljastas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts käskkirja, millega anti maavalitsuste käsutusse vaid poole aasta dotatsioonisumma.



Sellele järgnes rahandusminister Ivari Padari juhis, millega piirati igakuiseid väljamakseid riigikassast seitsme protsendini kuus.



Tulenevalt sellest said maavalitsused välja maksta vaid poole dotatsiooni summast. Osa neist tegi rahaülekande segadustest hoolimata. Tartu, Valga ja Lääne maavalitsus lükkasid aga väljamaksed asjaolude selgumiseni edasi.



Ametiühingujuhi kinnitusel vältasid läbirääkimised kahe ministeeriumiga terve kolmapäeva, mille tulemusena saadi rahandusministeeriumilt luba maksta dotatsioonisummasid välja kuni 14 protsendi ulatuses kuus.



Kolmapäevase töö tulemusena said bussiettevõtted Lääne- ja Valgamaal dotatsiooni kätte eile ning töötajatele maksti palgad välja. Tartumaal saab GoBus raha kätte täna.



Peterson avaldas lootust, et riigiasutused suudavad edaspidi oma tegevusi koordineerida ning probleeme dotatsioonide õigeaegse väljamaksmisega enam tulla ei tohiks.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles