Linn jõustas tühistatud hanke ja tühistas uue hanke

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idaringtee teekond ümber Tartu.
Idaringtee teekond ümber Tartu. Foto: Tartu linnavalitsus

Idaringtee teise ehituslõigu omanikujärelevalve hange on kulgenud kummalisel moel, sest linn jõudis tühistada esimese hanke tulemused, siis aga tühistas juba välja kuulutatud kordushanke ja kuulutas võitjaks ainsa esimesel hankel sõelale jäänud pakkuja, Teede Tehnokeskuse.

«See üks pakkuja oli väga tubli,» rääkis Tartu linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pool.

Nimelt ootas Teede Tehnokeskus ära läinud esmaspäeval Idaringtee esimese ehituslõigu järelevalve pakkumiste avamise ja sai teada, et need on oodatust odavamad.

Linn oli aga Teede Tehnokeskuse pakkumise kõrvale lükanud põhjendusega, et see on liiga kallis ja linn ei mahuks seda heaks kiites eelarve raamidesse.

«Nüüd nad ütlesid, et selline summa oli meil ju kavandatud, ja kaebasid meie tagasilükkamise kohtusse. Kui jääme kohtute vahet käima, siis seda Idaringteed arvatavasti ei tulegi,» ütles Pool. «Õigem on vastu tulla ja hakata tööga pihta.»

Teede Tehnokeskuse pakkumine oli 475 186 eurot, Idaringtee eelarves oli järelevalvekuludeks 626 400 eurot. Esimese ehituslõigu kõige odavam järelevalve pakkumine oli umbes 114 000 eurot. Ka paremuselt teise pakkumise puhul jäädaks eelarve piiresse.

Niisiis tunnistas linnavalitsus läinud neljapäeval erakorralisel istungil Teede Tehnokeskuse hanke võitjaks ja tühistas kordushanke.

Linnavalitsus oli sidunud Idaringtee teise lõigu ehituslepingu sõlmimise ehitusjärelevalvelepingu olemasoluga ja oli kordushanke puhul arvestanud kahekuulise ajakaotusega. Nüüd on võimalus ehituslepinguni ilmselt kiiremini jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles