Õpetajad on poliitikute lubadustest väsinud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

«Me ei soovi mitte oma elujärje paranemist, vaid et see ei halveneks,» rõhutas oma sõnavõtus Tartumaa haridustöötajate ametiühingu abiesimees ja Jaan Poska gümnaasiumi füüsikaõpetaja Reemo Voltri.

Tema oli üks neist ligi poolest tuhandest õpetajast, kes seisid eile keskpäeval haridusja teadusministeeriumi ees Peeter Põllu ausamba ümber, nõudes haridustöötajatele väärilist palka. Mõnikümmend minutit enne keskpäeva oli ministeeriumi ette platsile kogunenud umbes 50 inimest ning rahvast vooris igast suunast üha juurde.

Tee ääres peatus buss, kust astus platsile samuti inimesi. Käes kanti loosungeid, millele kirjutatud näiteks «Ei säästuharidusele! », «Õpetaja palk on rahvuslik häbi» ja «Aeg selg sirgu lüüa!». Ühes õpetajatega rullisid oma loosungid lahti ka pedagoogidele solidaarsust näitama tulnud meditsiinitöötajad ja päästjad.

«Oleme väsinud lubaduste kuulamisest. Me tahame, et meid väärtustataks,» alustas sõnavõttu Reemo Voltri. «Me nõuame tegusid kohe, usalduskrediit on otsas,» jätkas teisena kõnelenud Tartu haridustöötajate liidu esimees Kalle Kalda.

Juba 30 aastat lasteaiaõpetajana töötanud Piret Uluots meenutas, et 1999. aastal muudeti seadust nii, et ka lasteaiakasvatajatest said õpetajad. Paraku ei toonud see kaasa lasteaednike ja kooliõpetajate palga ühtlustamist. Miitingu lõpetuseks loeti ette õpetajate nõudmised, dokument nendega anti üle haridus- ja teadusministeeriumi asekantslerile Kalle Küttisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles