Miks?

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Segadust tekitavad liiklusmärgid Magistri ja Gildi tänava nurgal parklasse sissesõidul.
Segadust tekitavad liiklusmärgid Magistri ja Gildi tänava nurgal parklasse sissesõidul. Foto: Margus Ansu
Parkimiskord


Vabaduse puiestee parklasse Gildi tänavalt sisse sõites jääb paremat kätt silt, mis lubab tähistatult 15 minutit tasuta parkida, vasakut kätt aga 60-minutilist tasuta parkimist lubav märk. Viimane küll tähistab ilmselt tasuta parkimist Vabaduse puiestee ääres, võib aga parklasse sõitjais siiski segadust tekitada. Miks on kaks silti sedasi eksitavalt paigutatud?

Vastab linnamajandusosakonna liikluskorraldusteenistuse spetsialist Martin Nelis: Tasulise parkimisala liikluskorraldusvahendid on paigaldatud vastavalt standardile ning juhid peavad kehtestatud korraga arvestama.

Gildi tänavalt Magistri tänavale pöörajale kehtib sissesõidul paremale jääv liiklusmärk. Gildi tänavalt otse Vabaduse puiestee poole liikujale annab liiklusmärk teada Vabaduse puiesteel kehtivast liikluskorraldusest.

Sarnane olukord on Poe tänaval, kus juht saab tänavale sõites info tasuta 15-minutilisest parkimisest A-piirkonnas, kuid tänavalt välja Vabaduse puiesteele sõitjale annab liiklusmärk teada info B-60.

Poe tänava keskelt vaadates võib jääda mulje, et ka Poe tänaval kehtib B-60. Peab siiski arvestama, et liiklusmärgid ei kehti kunagi etteulatuvalt, välja arvatud siis, kui seda näitab vastavat mõjupiirkonda tähistav lisatahvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles