Korvpallifännide meeleavaldus tuleb

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki fännid mullu märtsis, kui veel aeg-ajalt kodumeeskonna saavutuste üle põhjust rõõmustada oli.
Tartu Rocki fännid mullu märtsis, kui veel aeg-ajalt kodumeeskonna saavutuste üle põhjust rõõmustada oli. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuigi Tartu Ülikooli spordiklubi otsustas rahuldada Indrek Visnapuu tagasiastumispalve ja kinnitas TÜ korvpallimeeskonna uueks peatreeneriks Gert Kullamäe, korraldavad fännid enne reedest Balti liiga kodumängu siiski protestiaktsiooni.

«Hoolimata sellest, et nüüdseks on vahetunud peatreener, pole Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna juures sugugi kõik veel korras. On loomulik, et juhatus teeb sellise otsuse, et fännid maha rahustada, kuid kindlasti ei muuda see midagi kauges perspektiivis. Nõuame koos veelgi suuremaid muutusi – kõike seda ainult meie oma vana hea Tartu korvpalli toetuseks!» võib lugeda Facebooki loodud leheküljelt «Aita päästa Tartu korvpall!».

Fänniklubi juhatuse liige Janar Lauren ütles Tartu Postimehele, et nad pole rahul klubi juhatuse senise tegevusega ja keegi peaks ka seal rohkem vastutama. «See, et Visnapuu tagasi astus ja palgad osaliselt külmutati, on ainult lühiajalise mõjuga. Keegi peab ka juhatusest vastutama ja samuti tagasi astuma, et selliseid olukordi rohkem ei tekiks,» ütles Lauren.

Fännisektor tühjaks

Fännid kogunevad loosungitega TÜ spordihoone ees reedel kell 17.45 ning pärast meeleavaldust lähevad üheskoos saali. Protesti märgiks jäetakse seekord terve fännisektor siiski tühjaks ning trummid ja pasunad vaikivad. «Tahame näidata, mis võib juhtuda, kui järeldusi ei tehta ja midagi ette ei võeta,» lausus Lauren.

«Mul on loomulikult Visnapuust kahju, kuid midagi oli vaja muuta ja me oleme selle otsusega rahul. Aga see on ainult üks aspekt. Kindlasti polnud Visnapuu üksi kõiges süüdi,» kommenteeris Lauren.

Ootavad kullasära

«See protest ongi pigem klubi juhtkonna tegevuse vastu suunatud. Nad peavad aru saama, et kui nii jätkatakse ja oma tegevuse eest ei vastutata, jääbki saal tühjaks,» märkis Tartu korvpallifänn. Uuelt peatreenerilt ootavad fännid eelkõige mängijate võitlusvaimu tagasitoomist.

«Nagu Gert on ise öelnud, tahab ta meeskonda sära süstida. Ka meie ootame, et ta suudaks seda kullasäras juurde anda,» lausus Lauren ja tunnistas, et kui võite kohe ei tule, ei hakata seda Kullamäele ette heitma. «Tartu publik on korvpalli koha pealt üsna tark ja kõik saavad aru, et nädalaga midagi muutuma ei hakka, aga hullemaks enam nagunii minna ei saa.»

Loosungid

Fännide pakutud ideed loosungiteks meeleavaldusel:

Meeskond eurosarja tagasi!
TÜ ei ole Rock!
Kala hakkab mädanema peast!
Väärime paremat meeskonda!
Liinat – ka sina vastutad!
Kas süüdi oli ainult Visna?
Kui tahame head õlut juua, tuleb enne kork maha võtta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles