Tartu linnavõim paigutab juriste ümber

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Detsembri algusest paigutab Tartu linn ümber mitu juristi ametikohta, et vähendada dubleerimist ja olukordi, kus pall ametnike vahel maha kukub.

Linnavalitsus arutas muudatusi läinud nädalal ja otsustas juba uue kuu algusest koondada linnakantselei õigusteenistuse koosseisu arhitektuuri ja ehituse osakonna, linnamajanduse osakonna ning linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna kaks juristikohta.

Peale selle viiakse vanemspetsialisti ametikoht linnavarade osakonna ehitusteenistusest üle õigusteenistuse koosseisu ja nimetatakse vanemjuristi ametikohaks.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm ütles, et otsus on osa reformist, mis kujundab ümber osakondade juriidilist teenindamist. Edaspidi peaksid kaks õigusteenistuse juristi teenindama samal ajal linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonda ning kaks linnamajanduse ja linnavarade osakonda.

Veel on plaanis määrata kaks juristi tegelema ainult kohtuasjadega ja kaks ainult hangetega, et vähendada võimalikke küsitavusi.

«Ei ütleks, et neid on palju, aga saab veel paremini,» ütles Tamm. «Mõned nüansid, mida spetsialiseerunud jurist suudaks märgata, jäävad praegu kahe silma vahele.»

Kõiki linnavalitsuses töötavaid juriste esimese hooga õigusteenistusse kokku ei koondata, mõned jäävad ka edaspidi osakondadesse.

«On üks hästi lihtne reegel, et kui juristi tööst on oluline osa kokkupuude linnakodanikuga ja alamastme ametnikuga, siis on selle juristi õigem koht pigem osakonnas,» ütles abilinnapea Jüri Kõre.

Linnasekretär Jüri Mölder on muudatusi põhjendades öelnud, et õigusalase teenindamisega seotud ametikohti on linnavalitsuses 16,8. Kuid mõni valdkond on ebapiisavalt kaetud, mõni osakond ebapiisavalt teenindatud ja juristide töö paiguti dubleeritud.

Kohati on juristide koormus ebavõrdne, probleeme on ka nende omavahelise suhtluse, alluvussuhete ja erialase pädevusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles