Sünnitusmaja läheb ülikoolile tähtajaks

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lossi 36 ees jätkus eile tänavasillutise aluse ehitus.
Lossi 36 ees jätkus eile tänavasillutise aluse ehitus. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonna uue mööbli kolimine vanasse sünnitusmajja Toomel algab plaani järgi novembri keskel ning ehitaja Nordecon ei näe selleks ka mingeid takistusi.

«Ma ei tea ühtki ehitust, millega poleks lõpus kiireks läinud, aga ma ei näe ka põhjust, miks me ei saa novembri keskpaigaks objekti tellijale üle anda,» rääkis Nordeconi projektijuht Jaano Tootsi.

Tootsi sõnul on vaid teoreetiline võimalus, et kabinettides ja loenguruumides tuleb teha pärast kolimist kaja summutavaid täiendusi, kui akustiline mõõtmine näitab, et sissetoodud mööbel helisid piisavalt ei matista.

Praegu teevad maalrid Lossi 36 majas värviparandusi ja elektrikud sätivad paika valgusteid, kuid muist ruume on juba koristajate käes. Õues on paika laotud umbes pool kivisillutisest ning ülikoolipoolse projektijuhi Viljo Videri kinnitusel peaks uue nädala alguseks olema sillutatud kogu majaesine.

Tänavu istutatakse ära noored puud. Kevadesse jääb murukülv ning viimase värvikihi kandmine fassaadile.

«Kasutatud lubikrohv ja lubivärv tahavad seismist, praegu on viimaseks värvimiseks juba liiga jahe ja niiske,» selgitas Jaano Tootsi.

Esmalt kolib stuudio

Lisaks sotsiaal- ja haridusteaduskonna dekanaadile kolivad praegusest Tiigi tänava õppehoonest Toomele riigiteaduste instituut ning sotsioloogia ja sotsiaalpoliitika instituut. Lossi 3 majast kolivad ümber Euroopa kolledž ning Balti õpingute keskus, ülikooli peahoonest ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituut.

Instituudi õppekorralduse spetsialist Katrin Lendok ütles, et esimesena läheb uude majja tele- ja raadiostuudio, mille tuli­uus montaažitehnika ootab praegu kastidesse pakitult kasutusse võtmist.
«Stuudio on selles toas, kus vanasti isad tittesid kätte said,» märkis Lendok.

Ülejäänud instituut hakkab Lendoki sõnutsi Lossi mäele minema ilmselt 20. detsembri paiku, kui avatud ülikooli tudengid on teinud oma viimased sügiseksamid. Kevadsemester algab 6. veebruaril, kolida on rahulikult aega terve kuu.

Ehitus kallines

Ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudi ruumes on edaspidigi koht kuulsal massiivsel ovaallaual, mille taga 1920. aasta 14. oktoobril sõlmiti Soome-Venemaa rahuleping. Instituudi raamatukogulauast saab nõupidamislaud.

Lossi 36 kapitaalremont maksab 4,3 miljonit eurot. Algne hind, mille pakkus 2009. aastal välja Koger & Partnerid, oli 41,5 miljonit krooni ehk 2,65 miljonit eurot.

Majandusraskustesse sattunud ettevõte taandus 2010. aasta suvel, olles proovinud enne ülikoolilt miljoneid kroone lisaks saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles