Lõuna-Eestis rikuvad veokijuhid peamiselt töö- ja puhkeaja nõudeid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoautode kontrollimine Lõuna-Eesti teedel.
Veoautode kontrollimine Lõuna-Eesti teedel. Foto: Politsei

Möödunud nädalal 10.-16. oktoobrini pöörasid liikluspolitseinikud üle Eesti enam tähelepanu veokijuhtidele ja nendega seotud rikkumistele. Varasemaid kontrollimisi arvesse võttes on olukord laias plaanis Lõuna-Eestis muutusteta – enim rikutakse jätkuvalt töö- ja puhkeaja nõudeid.

Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud kontrollisid teemanädala raames 100 raskeveokit, neist veerand olid välismaal registreeritud sõidukid.

Kokku avastati nädala vältel 27 rikkumist, millest pea pooled hõlmasid töö- ja puhkeaja nõuete rikkumisi. Lisaks fikseeriti viiel rakeveokil ülekaal, kolmel masinal sõidumeeriku kasutamise nõuete rikkumised ning muudel juhtudel oli tegu kas lubatud sõidukiiruse ületamise, tahhograafiga manipuleerimise, sõiduki tehnilise seisukorra või sõiduki omal jõul liikumise keelu rikkumistega.

Karistuste määramisel võttis politsei arvesse rikkumiste raskust ja võimalikku ohtu nii veokijuhtidele endile kui kaasliiklejatele. Protokollid vormistati vaid tõsisemate rikkumiste korral, kokku 20 raskeveoki juhile.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse vanemkomissar Kaido Iste tõdes, et seekordse sügisese kontrollimise tulemused sarnanesid kevadisele teemanädalale. Siiski oli positiivseks nüansiks avastatud rikkumiste kõrval see, et mitte ühtegi alkoholi tarvitanud raskeveoki juhti sel korral ei tabatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles