Raadile kerkib suur seikluspark

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Raadi seikluspargi eestvedajad Mihkel Veike (paremal) ja Ragnar Kekkonen ronivad üles kohas, kust tulevikus kulgeb pargi pikim trossiga laskumine.
Uue Raadi seikluspargi eestvedajad Mihkel Veike (paremal) ja Ragnar Kekkonen ronivad üles kohas, kust tulevikus kulgeb pargi pikim trossiga laskumine. Foto: Margus Ansu

Juba järgmiseks suveks peaks Narva maantee äärsesse võsastunud kruusakarjääri kerkima omanäoline seikluspark, kus saab takistusradadel ja laskumistel panna proovile oma julguse ning füüsilised võimed.

Tartu Seikluspark OÜ juhatuse liikme Peeter Pärna sõnul tekkis seikluspargi rajamise mõte alles sel suvel pargis jalutades. «Me hakkasime seda ideed alles mõni kuu tagasi arendama ja kontseptsiooni välja töötama, aga see koht on selleks hästi sobiv,» ütles Pärna.  

Osalt sarnaneb Raadile rajatav park Otepää ja Nõmme seikluspargiga, kuid Tartusse tuuakse siiski ka täiesti uusi atraktsioone. «Me mõtleme selle peale, et ka väikestel lastel oleks siin põnev ronida ja turnida, aga kõiki kaarte ei tahaks veel avada,» lausus Pärna. Tema sõnul on meeskonnas inimesed, kel on selliste parkidega kogemusi.

Üks nõu ja jõuga abistaja on näiteks Rahinge ekstreempargi asutaja Martin Bach­­mann. Samuti on eestvedajate hulgas MTÜ Noorte Muusikakeskus Rock Down liige Mihkel Veike.

Seiklus kogu perele

Seikluspargi peaatraktsioonideks oleks puulatvadesse rajatud erineva raskusastmega takistusrajad ning trossiga laskumised. Pikim laskumine tuleb ligi 300 meetrit ning see kulgeb üle oru Narva mäelt Peetri kiriku suunas.

«Me tahame, et siin saaks käia kogu perega ning püüame sihtrühma natukene laiendada. Aga kuidas, see on ärisaladus ja praegu sellest rohkem ei räägiks,» lausus Pärna.

Vihjeks lisas Mihkel Veike vaid niipalju, et plaanis on palju sellist, mida siiani Eestis veel tehtud ei ole.

«Näiteks jalgrattaseiklus osavusradadel, kus pole tähtis ainult mäest alla kihutada, vaid ka tasakaal ja muud oskused,» ütles ta.

Noorematele huvilistele on välja mõeldud Raadi aarete seiklusmäng. «See pole atraktsioon, vaid rühm tuleb koha-le, meie anname neile kaardi kätte ja nad peavad kadunud aarded üles otsima,» selgitas Veike.

Talvel võiks pargis olla ka lumerõngarajad, kuid see pole veel kindel. «Tahame lati ikka kõrgemale tõsta ja eeldame, et kui inimene siia tuleb, siis on tal mitu tundi tegevust,» lisas Pärna.

Avatakse suve hakul

Seikluspargi avamine võiks olla järgmise aasta suve hakul. «Me ei tea, kaua selle kõige väljaehitamine aega võtab, aga ehitus algab kindlasti juba sel aastal,» kinnitas Pärna. «Kui tuleb väga karm talv, siis võib see ehitust segada.»

Kui palju aasta ringi tegutseva pargi rajamine maksma läheb, ei julgenud eestvedajad pakkuda, kuid ainuüksi varustus, mida külastajad kasutavad, maksab üle 13 000 euro. «Investeerida tuleb ikka omajagu,» lausus Pärna, kelle kinnitusel ei looda nad projektirahale.

Tartu linnavalitsus otsustas teisipäevasel istungil anda Narva maantee 126d asuva ligi 2,7 hektari suuruse krundi Tartu seikluspargile kümneks aastaks tasuta kasutada.

Linnale kuuluva maa tasuta kasutusse andmine on põhjendatud, kuna maa-ala korrastamine ja seikluspargi rajamine nõuab ulatuslikke kulutusi, mille tagasi teenimine ei ole lähiaastatel garanteeritud, teatas linn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles