Magister sai diplomile lisaks kõva kallistuse

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eesti Maaülikooli vastne ergonoomikamagister Ove Raudsepp (pildil) jõudis eile vaevalt lõpuaktuselt välja astuda, kui sai oma väga healt sõbralt Daile Pärnsalult väga kõva kallistuse.


«Ülikõva!», «Palju õnne!» kostsid selle taustal hõiked. Gerberate, krüsanteemide ja roosidega kuhjati täis Raudsepa ning veel saja maaülikooli tehnikakolledži ja tehnikainstituudi lõpetaja süli.

Ove Raudsepp tõdes, et töökohta tal veel valmis vaadatud pole ning parajaid pakkumisi uksest ja aknast ka just ei voola. Paras oleks kvaliteedijuhi ja tööohutuse spetsialisti koht tööstusettevõttes: «Pakkumisi on vähe ja enamasti tahetakse ikka töökogemusega inimesi.»

Samas oli 27-aastane mees kindel, et kui ta hoolsalt otsib, siis hiljemalt septembriks ka pasliku leivaisa leiab.

Eilne päev polnud niivõrd eriline selle poolest, et tehnikaerialad avasid maaülikooli lõpuaktuste hooaja, vaid eeskätt selle tõttu, et lõpetajate hulgas oli esimene lend tehnotroonikuid. Nelja-aastast rakenduskõrgharidust läks 2007. aastal maaülikooli tehnotroonika erialale saama 30 noort, kellest diplomi sai eile kõigest viis.

Parimaks selle ala lõputööks tunnistas ülikool 22-aastase Martti Tomsoni  töö «Universaalne tugirakis sisepõlemismootorite katsestendile», mis leiab rakenduse õppevahendina tehnikainstituudi mootorite katselaboris.

Tomson ütles, et hommepäev võtaks Saaremaa ettevõte Smidt Metall ta tööpinkide programmeerijaks, kuid esmalt tuleb ära oodata august ja kaitseressursside ameti otsus, kas teda tahetakse sõjaväkke või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles