Kuidas sõidad tööle, poodi, lasteaeda? Linn otsib vastuseid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattatee
Rattatee Foto: Toomas Huik

Tartu linnavalitsus kutsub tartlasi ja naabervaldade elanikke sel nädalal üles vastama küsitlusele, et selgitada välja inimeste igapäevased liikumisviisid. Tulemuste järgi saab linn otsustada, kuidas korraldada ümber ühistransporti või kuhu rajada näiteks teid.

Linnavalitsuse teatel tehakse küsitlust selle nädala jooksul. Tartus saab küsitluses osaleda interneti teel ja tänavaküsitluses kuues asukohas. Tartu naaberomavalitsuste elanikel palutakse vastata veebiküsitlusele, mis on leitav siit.

Küsitlus on anonüümne ning saadud vastuseid kasutatakse üldistatud kujul. Tulemused aitavad linnal planeerida tegevust ühistranspordi (sh rattaringluse) arendamisel ja ühistranspordi teenuste kujundamisel, arvestades nii linna- kui ka linna lähiümbruse elanike vajadusi.

Tartu linnas tehakse küsitlust kuues asukohas: Küüni tänav, turu ümbrus, Annelinna Prisma ümbrus, Lõunakeskuse ümbrus, vaksali ümbrus ja Eedeni keskuse ümbrus. Igas kohas küsitletakse umbes 25 inimest.

Uuringut korraldab Positium LBS Tartu linnavalitsuse tellimusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles