Lasteaed Rõõmupesa kolis pärast kolme aastat tagasi oma ruumidesse

Kelly Olesk
, Tartu Postimehe suvereporter.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmupesa lõbusalt värvilised aknad püüavad Pepleri tänaval liiklejate tähelepanu.
Rõõmupesa lõbusalt värvilised aknad püüavad Pepleri tänaval liiklejate tähelepanu. Foto: Kristjan Teedema

Kolme aasta eest tunnistati Tartu kesklinna lastekeskuse Akadeemia tänava ruumid varisemisohtlikuks ja lasteaed kolis ajutistesse ruumidesse Eerikale. Nüüd on maja remonditud ja lasteaed viimaks oma majas tagasi. Nad on saanud ka uue nime – Rõõmupesa lasteaed. «See on Rõõmupesa ja siin on kõik rõõmsalt koos,» rääkis Rõõmupesa direktor Ingrid Saarna.

Rõõm uuest majast ja nimest

Saarna sõnul peatuvad ka möödakäijad, et uudistada renoveeritud lasteaeda, mis rõõmsate värvidega täiendab nüüd linnapilti. Lasteaia arhitektuurilahenduse autor on Urmas Paul. Saarna tundis heameelt, et Tartu linnavalitsuse arhitektuuriosakond valis kolme eskiisi seast välja just selle. 

Lasteaia vanemõpetaja Kristiina Tamme sõnul on uuendus-kuuri läbi teinud majas suurepärane olla. «Me kõik oleme seda nii kaua oodanud,» ütles ta. 

Eerika hoone ruumipuuduses ei saanud paljud huviringid tegutseda. Nüüd on ruumi jälle rohkem ning ilmselt alustavad sügisel ka huviringid, rääkis ta. 

Tamme sõnul on ka lastel ja lapsevanematel rõõm olla Pepleri tänaval tagasi, sest enamik lapsi on selle piirkonnaga seotud. Enne tagasikolimist näitasid õpetajad lastele remonditud maja pilte ja rääkisid kolimisest, nii on Tamme hinnangul kohanemine olnud ladus. 

Kogemused erivajadustega lastega

Lasteaias on üheksa rühma, kus käib kokku 129 last. Rõõmupesaga on liidetud ka Nukitsamehe lasteaed, kuna Rõõmupesa töötajatel on suured kogemused erivajadustega lastega. Eraldi töötavad pervasiivsete arenguhäiretega (autismispektrihäired – toim) laste rühm ja arendusrühm. 

Saarna sõnul on neil kolm logopeedi, füsioterapeut ja üks palgaline tugiisik, kes on pervasiivsete häiretega laste rühmas suureks toeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles