Emajões sattusid ohtu sügavasse vette läinud väike tüdruk ja eakas mees

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vetelpääste.
Vetelpääste. Foto: Margus Ansu / Postimees

Vetelpäästjad tõttasid reedel Emajões appi kahele suplejale. Jõevoolus sügavasse vette sattunud väikene tüdruk ja eakas mees olid poidepiirist üle ujudes ülepea vees ning neil oli jaks otsa saanud.

Peale kella kahte märkasid G4S rannavalvurid Emajõe vabaujulas paadiga patrullides, kuidas umbes 70-aastane meesterahvas ujus viisteist meetrit üle poidepiiri, kus vesi on üle pea. Mees oli pallile järele läinud, kuid tagasi ujuda enam ei jõudnud.

Kella nelja paiku märkas aga vetelpäästja Emajõe linnaujulas, kuidas jõevool umbes 7-aastase tüdruku sügavasse vette kannab. See juhtus paatide veeskamiskoha juures, kus vesi järsku sügavaks läheb. Koht on tähistatud samuti poi ja hoiatava sildiga. Tüdrukul oli seljas täispuhutud suplemisvest, mis aitas teda vee peal hoida, kuid omal jõul madalasse vette ujuda ta enam ei suutnud. Vetelpäästja ulatas tüdrukule käe ja tõmbas lapse kalda poole.

Rannavalvur otsis seejärel üles tüdruku isa, kes võttis veepiirist eemal muru peal päikest. Isa ei teadnud, et laps ujuma läks, vaid arvas, et tüdruk kiigub.

Sarnane juhtum leidis samas kohas aset ka mullu suvel, kuid jõevool viis väikese tüdruku sügavasse vette ja laps ei pääsenud iseseisvalt enam kaldale. Tüdruku ema istus veepiirist 50 meetrit eemal pinkide peal ning sai juhtunust teada alles siis, kui rannavalvur lapse talle üle andis.

G4S tuletab meelde, et lastega randa külastades tuleb neil silma peal hoida, kuna vees mängivad väikesed lapsed ei taju sageli ohte. Samuti ei karju nad enamasti appi, kui satuvad uppumisohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles