Politsei kontrollis autojuhte Ihaste sillal

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Ihaste sild, foto on illustratiivne.
Pildil Ihaste sild, foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Laupäeva õhtupoolikul rivistusid liikluspolitseinikud Ihaste sillal, et kontrollida liiklejate kainust. Et idaringtee selles piirkonnas ei ole võimalik teelt kuhugi ära põigata, said korrakaitsjad hea ülevaate, millises seisundis juhid ja autod Tartu tänavail liiklevad.

Lõuna prefektuuri teatel korraldati kontrollaktsioon 11. märtsil ajavahemikus kell 15–19 Ihaste sillal ja Kastani tänaval. Alkomeetrisse pandi nelja tunni vältel puhuma 1167 roolikeerajat. Lauskontrollis selgitati, et üks autojuht oli alkoholi tarvitanud. Muu hulgas avastas politsei ühe kiirust ületanud juhi ning kehtiva liikluskindlustuseta masina.

Tartu politseijaoskonna vanemkorrakaitseametnik Ove Saar tõdes, et sel päeval aitasid liiklust turvalisemaks muuta ka tähelepanelikud liiklejad, kelle abil kõrvaldati Lõuna-Eesti liiklusest veel kolm alkoholi tarvitanud juhti. «Joobes juhtide avastamine sõltubki suuresti politsei kontrollaktsioonide intensiivsusest, liiklusjärelevalvesse suunatavast jõust ning tähelepanelike inimeste teadetest joobekahtlusega juhtide kohta,» kirjeldas Ove Saar ning kutsus kõiki liiklejaid endistviisi üles joobekahtlusega juhtidest teada andma.

Möödunud nädalavahetuse vältel kõrvaldati Lõuna-Eestis juhtimiselt kokku 28 alkoholi tarvitanud juhti, neist omakorda kuus tabati telefonile 112 kõnesid teinud murelike kodanike abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles