Huvi Tallinna lendude vastu kasvab tasapisi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avati Tartu-Tallinna lennuliin. Pildil reisijad minemas Tartus lennukile.
Avati Tartu-Tallinna lennuliin. Pildil reisijad minemas Tartus lennukile. Foto: Sille Annuk

Hoolimata suurest skepsisest on huvi Tartu-Tallinna lendude vastu märkimisväärne ja kasvab, kuigi esimese 30 lennu keskmine täitumus oli 31 protsenti.


Estonian Air alustas lende Tallinna ja Tartu vahel 27. veebruaril ja eile hommikuks oli uut liini kasutanud 307 reisijat. Nii lennufirma kui Tartu lennujaama kinnitusel on startinud kõik lennud, mitte ühelgi korral ei ole õhku tõusnud päris tühi lennuk, kus pardal on vaid meeskond.

Päevad pole olnud vennad ja sõitjate arv on olnud üsna kõikuv. Eile hommikul näiteks sõitis 33-kohalise lennukiga Tallinna 12 inimest, üleeile õhtul tuli Tallinnast peaaegu täis lennuk, pardal 29 reisijat. Päris täis on olnud vaid esimene Tallinnast Tartusse tulnud reis.

Tartu lennujaama maapealse teeninduse ülem Rein Roos ütles, et viimastel päevadel on reisijate arv muutunud kahekohaliseks. Umbes 95 protsenti reisijaist on Tallinnast edasilendajad.

Sissetöötamine võtab aega

Estonian Air teatas, et esimesel nädalal – kui täiesti täis avareis maha arvata – oli lendajate arv kõikuv, keskmiselt oli seitse reisijat lennu kohta. Teisel nädalal oli täitumus ühtlasem, keskmiselt üheksa reisijat lennu kohta. Kolmandal nädalal, kaasa arvatud eilehommikune lend, on lennu kohta olnud keskmiselt 13 reisijat.

Estonian Airi avalike suhete juht Ilona Eskelinen märkis, et kahe ja poole nädala põhjal on vara põhjapanevaid analüüse teha, kuid võib märgata kasvutrendi ja arvud näitavad liini omaksvõtmist. Ta lisas, et üldjuhul võtab uue liini sissetöötamine aega kolm kuni kuus kuud ja seega saab põhjalikumaid hinnanguid anda suve hakul.

Roos meenutas, et ka Air Balticu Riia lendude sissetöötamine võttis aega ja esialgu tuli tükk aega oodata, kuni ületatakse paarikümne reisija piir. Samamoodi nõudis sisseharjutamist Estonian Airi Tartu-Stockholmi liin, mille firma jõulude paiku kinni pani.

Hea Kuressaarde sõita

Poliitik Hannes Astok on uuel liinil üks püsikliente ja eilseks sellel lennanud kolmel korral, millega tema arvel oli protsent kõigist reisijaist.

Astok kiitis, et see on väga hea liin, millega pääseb mugavasti Tallinnast väljuvatele lendudele ja saab ka õhtul koju tagasi.

«Loodan, et reisijad leiavad selle üles, hind 34 eurot on ka mõistlik,» ütles ta. «Ja loodan, et firmal oleks püsivust liini pidada, et ei juhtuks nii nagu mõne teise liiniga, mis võeti maha siis, kui inimesed hakkasid sellega harjuma.»

Rein Roos ütles, et inimesed on avastanud, et kiireim viis pääseda Tartust Kuressaarde on Tallinna kaudu lennates. Seejuures on talle silma jäänud seltskond, kes läks sel viisil hommikul Tartust ja oli õhtuks Tartus tagasi. «Autoga oleks päevaga Saaremaal ärakäimine ulme,» nentis ta.

Lennukiga Tallinna

• Estonian Air alustas lende Tartu ja Tallinna vahel 27. veebruaril.

• Lennud Tallinna on iga päev (v.a pühapäev) väljumisega kell 5.30 ja lennud Tallinnast Tartusse iga päev (v.a laupäev) kell 23.45.

• Eile hommikuks oli väljunud 30 lendu, millel oli 307 reisijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles