Kindel: Raatuse kool sai totaalseks muutumiseks raha

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegusest pragunevast, lagunevast ja roostetavast koolimajast ei ole 2018. aasta septembrikuuks enam jälgegi - Raatuse koolist saab Tartu esimene täielikult rekonstrueeritud põhikool.
Praegusest pragunevast, lagunevast ja roostetavast koolimajast ei ole 2018. aasta septembrikuuks enam jälgegi - Raatuse koolist saab Tartu esimene täielikult rekonstrueeritud põhikool. Foto: Kristjan Teedema

Valitsus kinnitas täna 55,3 miljoni euro eest investeeringuid 22 omavalitsuse põhikoolihoonete põhjalikuks uuendamiseks. Nende seas on ka kaua kapitaalremonti oodanud Tartu Raatuse kool, mis saab valitsuse otsusega umbes 4,6 miljonit eurot toetust.

Raatuse kooli uuendamiseks kulub eeldatavalt umbes 5,5 miljonit eurot, seega tuleb Tartu linnavalitsusel oma eelarvest lisada veidi alla miljoni euro.

Praegune vana ja lagunenud koolimaja peab olema täielikult ümber ehitatud 2018. aasta 31. augustiks. Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna ehitusteenistuse juhataja Priit Metsjärve sõnul on kooli rekonstrueerimisprojekt kohe-kohe valmis saamas ning seejärel saab linn kuulutada välja ehituse riigihanke. Ehitus algab praeguse kava järgi suvel, mistõttu peab koolimaja aastaks tühjaks kolima.

Seega õpivad nooremad Raatuse kooli lapsed aasta aega linna servas Eerikal asenduspinnal, vanemad klassid kolivad Ploomi tänavale kunagise Waldorfi kooli ruumidesse.

Raatuse kooli direktor Toomas Kink sõnas, et ehitus peaks algama jaanipäeval. Nädal enne jaanipäeva peetakse koolis veel lõpuaktuseid ning seejärel peab maja lõplikult tühi olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles