Fotod ja video: hävituslennuki mahalaadimine lennundusmuuseumis (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äsja Saksamaalt Eesti Lennundusmuuseumisse jõudnud Ameerika päritolu hävituslennuk F-4 Phantom II võeti täna hommikul vedukitelt maha.

Tartumaal asuva Eesti Lennundusmuuseumi juhataja Mati Meos rääkis eile Postimehele, et muuseum ootas hävitajat ligi 14 aastat. Vastavasisuline taotlus tehti Saksamaale juba 2003. aastal, kui Saksamaa sõjaväeatašeeks oli tol ajal praegune kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras. «Kui vahepeal oli ikkagi lootus, et me selle siiski kätte saame, tuli aga majanduslangus ja poliitiline teravnemine ning sakslased pikendasid lennuki kasutusaega relvastuses,» selgitas Meos, miks nõnda kaua oodata tuli.

Kuna lennundusmuuseumis ei ole külmade ilmadega võimalik lennukit kokku panna, hakatakse seda monteerima ilmselt märtsi lõpus. Meosi sõnul on eksponaadi esmaesitlust kavandatud juuni algusesse.

Lennuki saabumine Eestisse sai võimalikuks koostöös kaitseministeeriumi, Eesti sõjamuuseumi ja lennundusmuuseumiga. Loe lähemalt siit: Kauaoodatud hävitaja jõudis lõpuks Eestisse

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles