Lilled täiendavad värvilisi maale

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rahvaülikooli floristika õpetaja Leili Alaoja-Rein täiendas Aime Asi värvilisi maale lilleseadete abil koos oma endiste õpilastega lilleklubist Juuli.
Tartu rahvaülikooli floristika õpetaja Leili Alaoja-Rein täiendas Aime Asi värvilisi maale lilleseadete abil koos oma endiste õpilastega lilleklubist Juuli. Foto: Sille Annuk

Möödunud suvel katsetas kunstnik Aime Asi akrüülvärvidega märgtehnikat, millest sündisid värvidest pulbitsevad abstraktsed maalid. Need maalid inspireerisid Tartu rahvaülikooli floristika õpetaja Leili Alaoja-Reinu, kes sättis koos oma endiste õpilastega botaanikaaeda üles näituse, kus Aime Asi maale täiendavad jõulumeeleolus lilleseaded.

Tartu rahvaülikooli floristikakursustel osalenud õpilased tegutsevad nüüd lilleklubis Juuli. Alaoja-Rein rääkis, et kunstniku maalid innustasid neid loodaval näitusel kasutama laes efektseid kultuurpaju krussis oksi koos punaste õuntega. Selgus aga, et just samasugused pajuoksad olid botaanikaaia näitusesaali lakke riputatud juba eelmise õunanäituse ajal, veripunased õunadki küljes. Nii lisasid Juuli klubi naised okste külge pea alaspidi rippuvad ratsuritähed, mis peaks varasema kogemuse järgi seal kolm nädalat vastu pidama. Et need suursugused lilled on seest õõnes varega, saab varre justkui vaasi täita veega.

Näitus «Juuli. Asi.» Tartu botaanikaaias / SILLE ANNUK
Näitus «Juuli. Asi.» Tartu botaanikaaias / SILLE ANNUK Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Aime Asi, kes on ise samuti Tartu Rahvaülikooli õpetaja, sõnas, et armastab oma maalides emotsioone väljendada ning julgetest värvidest pakatavad maalid valgustavad praegust halli ja pimedat aega. Neid värve ja maalide murduvaid jooni püüdsid Juuli klubi naised järele aimata lisaks ratsuritähtedele veel valgete jõulutähtede ja iileksi okstega. Näitus «Juuli. Asi.» pakub Tartu botaanikaaias värvielamust 8. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles